Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Dat je een trouwpak nodig hebt, ringen moet regelen en al die zaken, dat weet je inmiddels wel. Maar waar moet je gaan trouwen? In de buurt van jouw ouderlijk huis of die van jouw partner? Ergens in het midden van het land? En misschien heb je wel te maken met een thema bruiloft en zoek je een specifieke uitstraling. In deze blog geven we je wat voorbeelden van toffe trouwlocaties door heel Nederland.

Friesland

Trouwen in Friesland? Dat kan bijvoorbeeld bij Sems in hartje Leeuwarden. Ze hebben ruimte voor receptie, diner en/of huwelijksfeesten. Vanuit de intieme ruimte met hoge plafonds, kijk je uit over het Gouverneursplein.

Het leuke bij Sems is dat ze het diner kunnen verzorgen met gedekte tafels incl. tafelschikking, maar ook een ‘walking dinner’ kunnen organiseren. Hierbij bereid de chef de gerechten in de keuken en halen de gasten zelf hun eten op. Dit zorgt voor meer roulatie onder de gasten en een meer informele sfeer.

Groningen

Trouwen in een groene omgeving, een stal met strobalen en koeien als buren? Dat doe je uiteraard in Groningen. Bij trouwlocatie Hayema Heerd krijg je de mogelijkheid om een relaxte ontspannen bruiloft te houden. Een lekker bohémien, festivalsfeertje met blote voeten in het frisse gras. Genieten!

Drenthe

Ben je een dierenliefhebber? Overweeg dan eens om in de dierentuin te trouwen! Dit kan bij Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Geef elkaar het ja-woord met leeuwen als getuigen en dans tot in de late uurtje in het midden van de jungle.

Bron: Wildlands Adventure Zoo

Overijssel

Romantisch trouwen bij een unieke trouwlocatie midden in het bos; Landgoed De Uitkijk. Trouw in de intieme ruimte met uitzicht op het bos of bij mooi weer aan de rand van het heideveld. Eet met al je geliefden aan een lange tafel op het bospad of met een outdoor cooking diner. Na afloop van een swingend avondfeest, kun je bijkomen in de luxe suite inclusief bubbelbad. En wist je dat je zelfs het hele hotel af kan huren? Zo kunnen je gasten ook een nachtje blijven slapen.

Bron: Landgoed De Uitkijk

Flevoland

Trouwen in het midden van de natuur, dat kan bij Hajé Natuurpark. Het paviljoen heeft glazen buitenmuren, waardoor je uitkijkt op de natuur van het park. En je loopt zo naar buiten de grote steiger op. Dat levert zeker romantische plaatjes op!

Gelderland

Trouwen onder de wieken van de witte molen? Dat doe je bij ’t Sfeerhuys in Nijmegen. En de naam zegt het al: sfeer staat hier voorop! ’t Sfeerhuys heeft verschillende intieme ruimtes en een idyllisch terras. Absoluut een van de ultiem Nederlandse doch romantische trouwlocaties.

Utrecht

Trouwen in de Domtoren? Dat is nog eens een spectaculaire trouwlocatie. Op 11 meter hoogte bevindt zich de Michaëlskapel, wat ooit de privékapel van de bisschop van Utrecht was. De kapel is prachtig verlicht door brandende kaarsen in smeedijzeren kandelaars. Bovendien zorgt het lichtinval door de glas-in-lood ramen voor een extra romantische sfeer.

De ruimte is niet alleen geschikt voor een huwelijksceremonie of bruidsreportage, maar ook voor diner of zelfs een feest behoort tot de mogelijkheden.

Bron: Domtoren Utrecht

Noord-Brabant

Trouwen in festivalsfeer? Dat doe je bij de Heische Hoeve. Zij bieden een doe-het-zelf bruiloft, waarbij je je eigen sfeer mag bepalen en al het beschikbare meubilair mag gebruiken. Bovendien vier je hier een bruiloft die langer duurt dan 1 dag: jij en je gasten mogen een weekend of midweek blijven slapen. Party hardy!

Bron: Heische Hoeve

Noord-Holland

Liefhebbers van bier? Trouw bij de Bierderij Waterland in Monnickendam! Naast hun gave industriële sfeer, houden ze ook van lekker eten en drinken. Bij de Bierderij brouwen ze hun eigen bier. Dus wat denk je van op je vrijgezellenfeest je eigen bier brouwen? Na zes weken is het bier klaar en kun je het tappen op je eigen trouwfeest. Wat er overblijft wordt in cadeauflessen gegoten en kun je meegeven aan de gasten, als unieke herinnering.

Bron: Bierderij Waterland

Zuid-Holland

Trouwen op het strand? Zo romantisch! En het kan bij Beachclub Titus en Events at Sea! Ook hier kun je jouw gehele bruiloft organiseren, van ceremonie tot feest. Bovendien is het ook bij slecht weer een prachtige locatie en kunnen de terrassen gemakkelijk worden voorzien van overkapping.

Bron: Heische Hoeve

Zeeland

Een kasteel mag uiteraard niet ontbreken in het rijtje trouwlocaties. In Zeeland vind je Kasteel het Arendsslot. Leef voor een dag als prins en prinses in een kasteel! Bij aankomst gaat de poort voor je open en wordt achter je weer gesloten. Waan je als prins en prinses door de aangelegde tuinen. Houdt een romantische ceremonie in de torennis en laat 2 duifjes uitvliegen na afloop. Een onvergetelijke dag!

Limburg

Minstens net zo spectaculair is trouwen in een grot. Een opvallende trouwlocatie in Limburg; Daelhemergroeve. Een ondergrondse trouwzaal, spannend en super romantisch! De mergelwanden geven de feestzalen een intieme sfeer en de kaarsen maken het helemaal af.

Bonus: Trouwlocatie op het wad

Nog niet genoeg trouwlocaties gezien? Een echt unieke trouwlocatie is trouwen op het wad. In Harlingen kun je op een speciale historische zeilboot stappen en midden op de Waddenzee trouwen. De zeilklipper is luxe en warm ingericht met stijlvolle mahoniehouten betimmering. Je trouwt op een zandbank, midden op het drooggevallen Wad of op een van de eilanden. Met recht een bijzondere ervaring te noemen! Wil je meer weten over trouwen op het wad? Lees meer informatie bij de Gouden Vloot.

Bron: Gouden Vloot

En, wil je niet trouwen in Nederland? Je kunt natuurlijk ook trouwen in het buitenland! Meer daarover lees je in deze blog.

We hopen dat je deze trouwlocaties inspirerend vond. Veel plezier bij het uitzoeken van je trouwlocatie!