Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Je hebt een prachtig maatpak waar je trots op bent, en het zit je als gegoten! Maar hoe behoud je die perfecte pasvorm en die ‘rechtstreeks uit het atelier’ uitstraling? In deze blog delen we 7 tips voor het onderhouden van je pak op maat. Zo kun je er nog jarenlang plezier van hebben.

1. Niet wassen, maar stomen!

Een van de grootste missers is om je prachtige pak in de wasmachine te stoppen. De vezels van het pak kunnen hierdoor aangetast worden en de kwaliteit van je pak zal verminderen, zonde! Wat je wel kunt doen, is je pak naar de stomerij brengen. Stomen haalt niet alleen kreukels weg, maar geeft je stof ook een opfrisbeurt en laat onaangename geurtjes verdwijnen. Zorg er wel voor dat je het toevertrouwt aan een professionele stomerij. Die weten precies hoe ze met jouw maatwerk moeten omgaan zonder het te ruïneren.

2. Strijk kreukels weg (voorzichtig)

Natuurlijk, het is altijd beter om kreukels te voorkomen, maar soms ontkom je er niet aan. Zelfs als je je pak maar één keer hebt gedragen, kunnen beweging en lichaamswarmte wat kreukels veroorzaken. Kleine kreukels kun je aanpakken met een stoomstrijkijzer. Maar, en dit is belangrijk, strijk nooit rechtstreeks op je pak. Leg er altijd een doek tussen om schade te voorkomen. Strijk op een lage temperatuur en met stoom. Zijn sommige kreukels hardnekkig? Strijk dan van binnenuit en gebruik opnieuw een doek om je kostbare kleding te beschermen. Hang je pak na het strijken netjes op een brede kleerhanger. Uiteraard krijg je er bij Suits and ties één meegeleverd.

3. Verwijder stof op je pak met een borstel

Speciale kledingborstels zijn ideaal om pluisjes en stof van je maatpak te verwijderen zonder de stof te beschadigen. Gebruik geen kleverige kledingrollers, omdat deze schadelijk zijn voor de stof van het pak. Voordat je je pak een tijdje opbergt, is het verstandig om hem eerst goed af te borstelen. Vergeet niet om altijd in de richting van het weefsel te borstelen.

4. Hang jouw maatpak zorgvuldig op

Heb je weleens je colbert snel over de rugleuning van een stoel of aan een kapstok gehangen? Dit kan de vorm van je pak veranderen. Het beste is om je maatpak op te hangen aan een brede kledinghanger die de schouders goed vult. Zo voorkom je rare plooien en vervormingen. Je pantalon kun je verticaal over een kledinghanger ophangen, of gebruik klemhangers om kreukels te verminderen. Vouw je pantalon altijd langs de ingestreken vouwlijn.

5. Berg je maatpak met liefde op

Als je je maatpak een tijdje niet draagt, is het slim om hem in een hoes te bewaren. Zo blijft je pak beschermd tegen stof en licht. Gebruik geen plastic hoezen, die houden vocht vast en kunnen je stof beschadigen. Kies liever voor een ademende katoenen hoes en zorg ervoor dat je pak wat ruimte heeft om te luchten en kreukels te voorkomen. Vergeet niet om de hoes schoon te maken voordat je je pak erin opbergt. Bewaar je pak op een donkere, koele plek. Een kast is een ideale opbergplaats. Zonlicht, in het bijzonder, kan namelijk de kleur van je pak vervagen.

6. S.O.S voor vlekken

Heb je een kleine vlek op je pak? Geen paniek! Gebruik voorzichtig een tandenborstel om de vlek weg te poetsen, altijd in de richting van de haartjes op de stof. Bij grote vlekken dep je de vlek voorzichtig droog, zonder te wrijven! Wrijven kan de vlek dieper in de vezels duwen, wat het moeilijker maakt om de vlek te verwijderen. Als de vlek blijft zitten, kun je je pak naar de stomerij brengen voor een professionele reiniging.

7. Draag je pak met zorg

Hoe je je pak draagt, heeft ook invloed op de levensduur. Wees voorzichtig bij het aan- en uittrekken om scheuren en rekken van de stof te voorkomen. En leun niet nonchalant op je zakken, want dat kan de vorm van je pak veranderen.

Je hebt geïnvesteerd in kwaliteit, en nu weet je hoe je die investering moet koesteren. Dus, geef je trouwpak wat liefde en aandacht en het zal niet alleen indruk maken op je trouwdag, maar ook op andere speciale gelegenheden. Misschien geef je jouw pak ooit wel door aan de volgende generatie of trek je hem opnieuw aan tijdens jubilea en andere feestelijke momenten. Met deze tips blijft jouw maatpak een eyecatcher, ongeacht wanneer je hem uit de kast haalt.

Heb je nog vragen over het onderhoud van je maatpak? Aarzel niet om ons te benaderen. We staan graag voor je klaar om je te helpen!