Op jouw grote dag wil je niks vergeten en alles tot in de puntjes geregeld hebben. Toch?! Om je op weg te helpen, hebben wij een checklist voor de bruidegom gemaakt. Zo weet je zeker dat het helemaal goed gaat komen! En kunnen jullie op deze dag shinen als bruid en bruidegom.

De checklist voor de bruidegom

Waarom moet je op tijd over nadenken als bruidegom?

Allereerst moet je natuurlijk weten wanneer je gaat trouwen en hoeveel geld je eraan wil spenderen. Maar het is ook van belang om na te denken over of je een ceremonie wilt houden of een receptie. En welke mensen je daarvoor nodig hebt, denk aan ceremoniemeesters, getuigen en een ringdrager. Vraag ze op tijd!

Een niet geheel onbelangrijk aspect is de locatie. Heb je al een droomlocatie in je hoofd? Reserveer het dan zo snel mogelijk. Hoef je daar niet meer over na te denken. Denk hierbij niet alleen aan de locatie van het feest, maar ook aan de officiële aangelegenheden zoals het gemeentehuis, misschien wil je wel in de kerk trouwen of kies je een andere locatie. En denk ook aan de catering en de bruidstaart.

En dan is er natuurlijk het feest. Maar zonder de muziek is er weinig feestelijks aan. Denk dus na over hoe je het wil organiseren. Houden jullie een openingsdans of niet? Dansen jullie de sterren van de hemel dan is het waarschijnlijk niet zo’n probleem, maar als je daar wat meer moeite mee hebt dan zijn een aantal danslessen ook niet overbodig. Begin ook op tijd aan de gastenlijst. Dat kan nog wel eens ingewikkelder zijn dan je dacht, want wie mag er de hele dag komen, wie komt er op de receptie en wie op het feest? En wie zie je liever helemaal niet verschijnen?

Om jouw grote dag vast te leggen, heb je een fotograaf nodig. (Of misschien wel een videograaf.) Professionele fotografen zijn vaak al snel volgeboekt. Het is dus ook zaak om je hierin te verdiepen en eventueel een proefshoot te doen om erachter te komen of de fotograaf bij je past.

Uiteraard mag je ook jouw maatpak en de nodige accessoires niet vergeten. Maar als je op tijd een afspraak bij ons boekt dan komt dat ook helemaal goed. En je mag alvast wegdromen over jouw huwelijksreis. (Moet je hem wel boeken he ;))

Zaken die je op een later moment kunt regelen

Dan heb je het grootste gedeelte al geregeld en komt de grote dag steeds dichterbij. Tijd om jouw gasten uit te nodigen! Maar ook om te checken of je alle belangrijke documenten hebt voor de ondertrouw. Dit kan tot 21 dagen voor de bruiloft. Zorg ook dat je weet hoe je van A naar B komt op dè dag, bloemen regelt en dat jullie ringen uitkiezen. Let erop dat je de juiste maten doorgeeft aan de juwelier. Regel de bedankjes voor de gasten en eventueel een overnachting voor gasten die van ver komen.

Heb je alles geregeld? Loop de checklist voor de bruidegom nog een keer door. En dan kun je eens rustig achteroverleunen en gaan nadenken over jouw speech. Schrijf hem uit en oefen een aantal keer. Een echte bruidegom geeft namelijk een speech aan zijn geliefde met al zijn geloften.

Om echt relaxed te zijn op de bruiloft is het goed om even alle reserveringen te checken, nog eens het to-do lijstje af te gaan, jouw speech nog een keer door te nemen en te oefenen met het knopen van de stropdas. Ook kan het handig zijn om op de dag zelf deo, snoepjes voor een frisse adem of een haarkam bij je te hebben. En dan hoef je alleen nog te zorgen dat je wat cash geld op zak hebt voor eventuele betalingen of fooien. En ontspannen maar! Breng nog even een bezoekje aan de kapper, ga op tijd slapen en geniet.

Op de dag zelf

Als goed is heb je afspraken gemaakt met de ceremoniemeesters, met de fotograaf en alle andere mensen die bij jouw bruiloft betrokken zijn. Op de dag zelf is het aan jou als bruidegom om te genieten. Laat het over je heen komen. Wees blij met alle mensen om je heen die speciaal voor jou naar jouw bruiloft komen. De mensen die tijd nemen om de dag met jou te vieren. En geniet van jouw bruid. Bewonder haar. Just enjoy your day!

Menu
Suits and ties

9,1 10

246 Beoordelingen