Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Een goed zittend pak vinden en hem op de juiste manier dragen, blijkt niet altijd even eenvoudig te zijn. Wist je dat maar liefst 90% van de mannen een pak draagt dat niet volledig aansluit op hun maten? (Daarom maken wij maatpakken. ;)) En we hebben de meest gemaakte fouten bij het dragen van een pak op een rijtje gezet.

Fout bij het dragen van een pak: een slechtpassend pak dragen

Het allerergste wat je kan overkomen bij het dragen van een pak is het dragen van een slechtpassend pak. Dit zien we -helaas- veel terug bij de confectiepakken. Dit zijn bestaande pakken die je in de winkel koopt en die eventueel vermaakt kunnen worden naar jouw maten, maar ze worden niet speciaal voor jou gemaakt. Hierdoor zie je vaak dat verschillende onderdelen te kort of te lang zijn. Je wil natuurlijk niet met te lange of te korte mouwen rondlopen of een broek die niet goed zit.

De verkeerde knoopjes dicht doen

Bij het dragen van een pak horen een aantal stijlregels, ook wel etiquette genoemd. Een daarvan is dat je altijd alle knoopjes dicht doet, behalve de onderste. Wanneer je dit niet doet, dan verpest je de ‘fit’ van je pak en daarmee de uitstraling. Dat is echt zonde!

Een overhemd met borstzakken dragen

Sorry voor de mannen die hiervan houden, maar het dragen van een overhemd met borstzakken is echt not done. Ten minste wanneer je het draagt voor business of voor feestelijke aangelegenheden en al helemaal als het gaat om het dragen van een pak. Dus maak deze fout bij het dragen van een pak alsjeblieft niet. 😉

Niet zorgvuldig omgaan met je pak

Als je een mooi pak hebt gekocht, is het van belang dat je er goed voor zorgt. Dat wil zeggen, maak deze veelgemaakte fouten bij het dragen van een pak niet: hang niet zomaar je colbert over een stoel. En gooi je pak niet zomaar in de wasmachine. In deze blog geven we een aantal tips hoe je de levensduur van je pak kan verlengen.

De kleur van je riem niet afstemmen op je schoenen

Een eeuwenoude regel is dat je je riem afstemt op je schoenen. Hoewel het tegenwoordig wel iets meer geaccepteerd is om hiervan af te wijken, is het nog steeds mooi om kleuren te matchen. Je outfit wordt dan een geheel.

De kraag van je overhemd over je colbert dragen

Onthoud: de kraag van je overhemd hoort te allen tijde in je colbert. Controleer dit, want als je je colbert opnieuw aantrekt kan je kraag er eenvoudig overheen schieten! En dit verpest de nette stijlvolle uitstraling van je pak.

Te korte sokken dragen

Heren, als jullie gaan zitten dan hoor je nog steeds je onderbenen niet te zien. Dus let er op dat de sokken die je draagt lang genoeg zijn. Het mogen best opvallende sokken zijn, mits dit past bij je outfit. Maar zorg er wel echt voor dat ze lang genoeg zijn.

Nu gaan jullie nooit meer de fout in bij het dragen van een pak hé?