Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Terwijl je aanstaande druk bezig is met het organiseren van jullie droombruiloft, mag je jouw rol als bruidegom niet onderschatten. Samen regelen jullie praktische zaken, zoals het opstellen van de gastenlijst en het vastleggen van de trouwdatum, maar er rusten ook specifieke taken op jouw schouders. Geen paniek! In deze blog zetten we alles op een rij, zodat jij weet wat je te wachten staat.

Kies jouw getuige(n)

Het kiezen van jouw getuige(n) is een van de eerste stappen bij het plannen van je bruiloft, want zonder hen is er geen huwelijk. Maar wie kies je als getuige(n)? De keuze is helemaal aan jou, ga vooral op je gevoel af. Kies familieleden of goede vrienden die veel voor je betekenen en altijd voor je klaarstaan. Zij zijn uiteindelijk degenen aan wie je deze speciale rol volledig kunt toevertrouwen. Bedenk een leuke manier om hen te vragen, organiseer bijvoorbeeld een mannenavond, of vraag het via een persoonlijke video.

Schaf jouw trouwoutfit aan

Kies jouw trouwpak en accessoires, zoals een stropdas, manchetknopen en schoenen, zorgvuldig uit. Op die manier verschijn je als een stijlvolle man voor het altaar. Onthoud, het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt in je trouwpak en dat het past bij het thema van de bruiloft en de jurk van je aanstaande. Wil je meer tips? Lees onze blog met 8 vragen die je jezelf kunt stellen voordat je jouw trouwpak aanschaft.

Haal het bruidsboeket op

Het is een traditie dat de bruidegom op de ochtend van de bruiloft het bruidsboeket ophaalt bij de bloemist en het vervolgens aan de bruid overhandigt voordat de ceremonie begint. Het is een klein gebaar, maar het voegt extra romantiek toe en laat zien dat je om je toekomstige vrouw geeft.

Regel jullie trouwvervoer

Heb je al een idee met welk vervoermiddel jullie een indrukwekkende entree gaan maken? Droom je van een snelle sportwagen om naar de trouwlocatie te scheuren, of zie je jezelf in stijl aankomen met een prachtige oldtimer? Als een auto niet jouw voorkeur heeft, zijn er genoeg originele opties zoals een motor, paard en wagen, of een fiets. Overleg met je verloofde, reserveer ruim van tevoren en laat je goed informeren over de kosten en de duur van de service.

Schrijf de huwelijksgeloften

Het uitspreken van je geloften is een van de meest emotionele momenten van de ceremonie. De mooiste huwelijksgeloften schrijf je zelf! Neem de tijd om je gedachten en gevoelens op papier te zetten. Welke herinneringen koester je? Hoe zie je jullie toekomst voor je? Laat de liefde spreken, maak het persoonlijk en wees niet bang voor een lach en een traan.

Houd een speech

Vlak voor het feest is het gebruikelijk om als bruidegom een speech te geven. Begin op tijd met schrijven. Dat geeft je de kans om een beetje te oefenen en wat minder zenuwachtig te zijn op het moment suprême. Verwelkom de gasten en bedank ze voor hun aanwezigheid op jullie mooiste dag. Richt een liefdevol woordje aan je kersverse vrouw en sluit af met de belofte van een onvergetelijke avond.

Oefen jouw dansmoves

De openingsdans is vaak hét hoogtepunt van de avond. Kies samen een nummer dat bij jullie past. Ga voor een traditionele dans of geef er een hedendaagse twist aan, en oefen om te genieten van dit betoverende moment op de dansvloer.

Plan jullie huwelijksreis

Na alle hectiek van de bruiloft is het tijd om samen te ontspannen en te genieten van jullie eerste momenten als getrouwd koppel. Verras je aanstaande met een reis naar haar droombestemming! Boek de tickets, reserveer een luxe hotel en maak geweldige herinneringen. Wil je deze reis extra romantisch maken? Organiseer een intiem diner op het strand of een ontspannende spa-dag.

De laatste tips voor een geslaagde bruiloft

Trouwen doe je samen, dus toon vooral initiatief. Laat je wederhelft weten wat voor jou belangrijk is en hoe jij je ideale bruiloft voor je ziet. Op die manier zorg je ervoor dat jullie bruiloft een weerspiegeling wordt van jullie persoonlijkheden en interesses. Neem zelf ook specifieke taken op je; dat zal ze enorm waarderen! Jouw betrokkenheid maakt de voorbereidingen niet alleen makkelijker, maar maakt jullie bruiloft een onvergetelijke dag voor jullie beiden.

We wensen je veel succes en vooral veel plezier op je grote dag. Cheers to love!