Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

De trouwpak trends voor 2020

Het laatste kwartaal is alweer ingegaan, dus het is weer tijd voor een blog over de trouwpak trends in 2020. De bruiloften worden intiemer met minder gasten, maar de decoraties worden groter met grote ballonnen en vuurwerk. Terwijl er ook meer oog is voor duurzaamheid, denk aan zero waste en plasticvrije bruiloften. Maar wat zijn de trends voor trouwpakken? We nemen je mee in de trouwpak trends voor 2020.

Traditionele trouwpakken blijven gangbaar

Zoals eigenlijk elk jaar blijven de traditionele pakken gewoon ‘in’ met traditionele snitten en structuren. Een blauw, grijs of zwart pak mag nog steeds. Ben je op zoek naar een pak wat je na je bruiloft nog weer kunt dragen? Kijk dan eens naar ‘houtskool grijs’ oftewel antraciet!

De traditionele trouwpakken zijn minimalistisch en ‘well fitted’ vormgegeven. Daarvoor zijn maatpakken natuurlijk perfect, want die worden naar jouw maten gemaakt en zitten daardoor altijd goed. Ook als je graag gaat voor traditioneel, hoef je niet te blijven hangen in blauw, grijs of zwart. Kijk eens naar donkergroen en bordeauxrood!

Trouwpak trends voor de meer uitgesproken man

Voor mannen die graag iets anders dan anders dragen, zijn er natuurlijk ook weer super hippe trends. De meer uitgesproken ontwerpers komen met meer kleur. Zo combineerden ze de neon-kleuren geel, oranje, fuchsia of juist een donkere kleur als bordeauxrood in drieknoops blazers met rechte broeken in tinten als blauw, beige of wit. Ook zien we veel lichtgrijs gecombineerd met felle kleuren accessoires.

Ga je trouwen in de zomer? Kijk dan zeker eens naar lichtere kleuren en stijl het met de kleuren van de bloemen in je corsage. Waarbij je pak een lichtere kleur heeft dan je corsage. Denk aan beige, wit, lichtblauw, lichtgroen en lichtgeel.

In 2020 zien we wederom veel prints en opvallende materialen, dus ook de ruitjes en andere opvallende prints mogen weer. En heb je al eens gedacht aan velvet materialen? Daarnaast worden ook pakken voor mannen meer casual gemaakt en soms gecombineerd met sneakers. Zo zien we lossere oversized modellen naar voren komen. Hoewel je dat misschien niet zo snel kiest als trouwpak.

Accessoires en schoenen

We hadden het net al kort even over de schoenen, waarbij casual pakken meer en meer worden gedragen met sneakers. Maar bij bruiloften zien we juist minimalistische schoenen. Denk aan loafers, nette schoenen met 1 gesp in plaats van veters of juist hele dunne veters.

En waar de pakken een over-all print mogen hebben, worden de accessoires juist simpeler; in één kleur met gladde materialen. Maar de kleur mag wel opvallen, zoals je bij de trends voor de meer uitgesproken man hebt gelezen.

Oftewel, we kunnen nog steeds zeggen: “Het is maar net waar je van houdt”. Kies dus een pak die bij jou past. Welke trouwpak trend voor 2020 spreekt jou het meeste aan?