Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Pochet

Draag jij wel eens een pochet? Misschien draag jij er een ‘omdat het hoort’ of misschien vind je het totale onzin. Maar weet je ook dat het echt iets kan doen voor je outfit? In deze blog geven wij je een aantal redenen waarom jij een pochet zou moeten dragen.

Nutteloos stukje stof in een nutteloos zakje?

Vroeger gebruikte je het pochet om het zweet van je voorhoofd af te vegen of de lichaamsgeur van je buurman te blokken. Maar tegenwoordig heeft het eigenlijk geen echte functie meer.

Confession: toen mijn broer ging trouwen, begreep ik het nut van een pochet ook niet. Ik vond het maar gek, zo’n zakdoekje in een zakje van je colbert wat er uitsteekt. Maar inmiddels ben ik ouder en wijzer 😉 en zie ik dat een pochet echt wat kan doen voor je outfit.

Nieuwe look

Met een simpel doekje kun je toch echt heel snel zorgen voor een nieuwe look. Het is simpel: je kiest gewoon een ander kleurtje of printje en klaar! De uitstraling van je pak is direct heel anders.

Stijlvol

Bovendien ziet een pochet er erg stijlvol uit. Het laat zien dat je moeite hebt gedaan voor je outfit en je pochet zorgvuldig hebt gevouwen. Een kleine accessoire met grote impact. En al helemaal als je hem combineert met je stropdas. Je kunt de kleur ook goed afstemmen op die van je das. Dan lijkt het meteen een geheel.

Persoonlijkheid

Een andere reden om een pochet te dragen is dat het een stukje van je persoonlijkheid laat zien. Het laat zien dat je gevoel hebt voor stijl en detail, maar het laat ook zien van welke kleuren of materialen je houdt. Er zijn namelijk ook houten versies ter beschikkking! Een manier om je te onderscheiden van de rest.

Wat voor pochet moet ik dragen?

Je hebt eigenlijk twee keuzes. Of je stemt hem volledig af op je stropdas en gaat voor een pochet in dezelfde kleur. Of je kiest juist voor contrast. Dit houdt in: wanneer je een stropdas hebt met een bepaalde print, dan kies je een kleurtje uit deze print voor je pochet. En vice versa. Tot slot heb je ook nog heel veel verschillende manieren om hem te vouwen. Leuk om eens af te wisselen van vorm!

Wat vind jij van dit stukje stof?