Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Een bekende van jou gaat binnenkort trouwen en jij mag daarbij zijn. Hoe leuk is dat! Een uitnodiging voor zo’n speciale gelegenheid geeft altijd een gevoel van blijdschap. Maar ondanks alle blije emoties kan er ook wat stress ontstaan. Want die ene vraag blijft maar in je hoofd rondspoken: ‘’Wat moet ik dragen?!” Wij begrijpen het helemaal en daarom delen we alle do’s en don’ts zodat je de perfecte kledingkeuze maakt, maar ook om gênante missers te voorkomen. Lees snel verder, want wij hebben de tips en adviezen waar je naar op zoek bent.

Trek je beste pak aan

Het dragen van een pak is eigenlijk een ongeschreven regel waarvan verwacht wordt dat je deze volgt. Hiermee kom je netjes en stijlvol voor de dag. Tijdens het feest kun je eventueel je jasje uitdoen, maar volgens de officiële trouwetiquette mag je dit alleen doen als de bruidegom hetzelfde doet. Vermijd in ieder geval het dragen van casual kleding zoals een spijkerbroek, trui of vest. Dit is zeker een no-go voor zo’n bijzondere gelegenheid.

Volg de dresscode

Wat je als gast aantrekt naar een bruiloft hangt helemaal af van de voorkeuren en smaak van het stel dat gaat trouwen. Staat er een dresscode op de uitnodiging vermeld? Dan wordt er van je verwacht dat je je daarop afstemt, ook al is het niet helemaal jouw ding. Het is de speciale dag van het bruidspaar, dus het is beleefd om je aan hun wensen te houden. Bovendien wil je natuurlijk niet uit de toon vallen bij de andere gasten.

Populaire bruiloft dresscodes:

Tenue de Ville

Wat je als gast aantrekt naar een bruiloft hangt helemaal af van de voorkeuren en smaak van het stel dat gaat trouwen. Staat er een dresscode op de uitnodiging vermeld? Dan wordt er van je verwacht dat je je daarop afstemt, ook al is het niet helemaal jouw ding. Het is de speciale dag van het bruidspaar, dus het is beleefd om je aan hun wensen te houden. Bovendien wil je natuurlijk niet uit de toon vallen bij de andere gasten.

Black Tie

Anders dan anders is het bij de dresscode Black Tie juist wel gepast om een zwart pak te dragen. Kies voor een zwarte smoking met een bijpassende zwarte strik en een wit overhemd. Maak je look compleet met zwarte lakschoenen. Weet dat het dragen van een horloge uit den boze is bij deze dresscode, want gezelligheid kent geen tijd! Het samenstellen van de ideale Black Tie-look vereist wat hulp van een professional, wij helpen en adviseren je hier graag bij.

Summer Chic

Zoals de naam al doet vermoeden, is Summer Chic de perfecte dresscode voor een zomerse bruiloft! Als gast draag je een zomers pak in lichte kleuren en pasteltinten. Kies voor een luchtige stof zoals linnen of katoen, zodat je je nog steeds comfortabel voelt in de warme temperaturen. Let wel op: slippers zijn not done! Ga liever voor nette, maar toch informele schoenen zoals loafers of sneakers. En met accessoires zoals een zonnebril of een hoed voeg je de ultieme zomerse touch aan je outfit toe.

Soms staat er geen dresscode op de uitnodiging, maar is er een thema of een kleur voor de bruiloft gekozen waar je rekening mee kunt houden. Ga op zoek naar kleding dat hierbij matcht. Lees onze eerdere blog voor inspiratie wat je aan kunt trekken bij een specifiek trouwthema.

Pas je outfit aan op het weer

Vergeet niet om ook het weer en de locatie van de bruiloft in gedachten te houden. Denk na over de juiste stof die geschikt is voor de weersomstandigheden op die dag. Als de bruiloft binnen plaatsvindt, kun je kiezen voor een luchtig pak, terwijl een warm pak meer geschikt is als je de hele dag buiten bent. Hetzelfde geldt voor warme of koude temperaturen. Je draagt het pak namelijk de hele dag, dus als het te koud of te warm is, kan dat erg oncomfortabel zijn. Gelukkig kun je je jasje uitdoen, maar natuurlijk alleen als de bruidegom dit ook doet.

Wees niet te overdressed

Laat het bruidspaar stralen op hun speciale dag door hen in het middelpunt te zetten. Maar hoe kun je een ingetogen maar verzorgde look creëren? Een goede optie is om veilige kleuren te dragen zoals blauw of grijs, die eigenlijk voor elke gelegenheid geschikt zijn. Oh en tot slot nog een handige tip: Houd je broekzakken leeg, dit ziet er netter uit, ook op de foto’s.

Weet jij al wat je aantrekt? Of twijfel je nog steeds over je kledingkeuze? Dan helpen wij van Suits and ties je graag bij het samenstellen van het perfecte pak.