Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Horloge dragen bij een trouwpak

Heb je er wel eens bij stilgestaan of je je horloge wel of niet om zou doen op je trouwdag? Een horloge dragen is voor de meesten van ons een gewoonte. Vanzelfsprekend om hem dan ook te dragen op je trouwdag, of toch niet? 

Reden om GEEN horloge te dragen op je bruiloft

Er zijn ongeschreven regels voor de trouwdag, dé etiquette. Er zijn mensen die zeggend at je geen horloge zou mogen dragen op je bruiloft, omdat het ongepast is om de tijd in de gaten te houden. Alsof je het niet leuk vindt dat je gaat trouwen. 😉 

Redenen om WEL een horloge te dragen op de trouwdag

Maar er zijn natuurlijk ook genoeg redenen te verzinnen om wel een horloge te dragen op je trouwdag. Het is namelijk hartstikke stijlvol om een horloge te dragen. En je wil er mooi uit zien op dé dag van je leven, uiteraard. Dus zo lang je je horloge draagt, omdat je het stijlvol vindt en niet omdat je de tijd in de gaten wil houden dan is er niks aan de hand! 

Wat voor horloge moet ik dragen bij mijn trouwpak?

Een paar dingen die je in het achterhoofd moet houden, als je ervoor kiest om wel een horloge te dragen bij je trouwpak:

  • Houd het subtiel

De horloge is een accessoire, het moet dus niet de blikvanger zijn. Dat is je trouwpak al (én de bruid naast je)! Ga voor een minimalistisch, maar stijlvol design.  

  • Ga voor een leren bandje

Een leren bandje kun je goed combineren met je leren schoenen. We hebben eerder al wel eens tips gegeven om je schoenen te combineren met je riem. En je kunt uiteraard je horlogebandje hier ook op afstemmen! Dan ben je volledig in stijl. Bovendien is een stalen bandje een beetje te zakelijk voor op je bruiloft. 

Ik ga liever voor safe

Denk je na het lezen van deze blog? Mhh, ik speel toch liever safe en draag geen horloge op mijn trouwdag? Dan kun je natuurlijk ook een stijlvolle armband dragen. Heb je toch iets om je arm, zoals je gewend bent en houdt je je aan de etiquette.

Draag (of droeg) jij een horloge op jouw trouwdag?