Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

“Ik draag nooit een overhemd of überhaupt nette kleding en nu ga ik trouwen?!” Er zijn veel mannen die nooit nette kleding, pakken of lakschoenen dragen. Misschien herken je dat wel. Nu ga je trouwen, gefeliciteerd! Je zal er dan toch wel een beetje netjes uit moeten zien, maar blijf vooral ook bij jezelf. Waar moet je beginnen?  Van een stoere look met sneakers tot een klassiek pak met meerdere lagen: er is voor iedere man een passend trouwpak. Wij helpen je!

Welk type man ben jij?

Nu je een trouwpak moet gaan uitzoeken, is het vooral belangrijk om te kijken naar welke ‘stijl’ bij jou als persoon past. Ga je liever voor een casual trouwpak of wil je ‘all the way’ gaan met een opvallend pak? Wij hebben een aantal types voor je op een rijtje gezet, waar jij je wellicht in kunt herkennen. Zo ontdek je welk trouwpak juist wel of helemaal niet bij jou past en dat maakt de keuze weer wat makkelijker!

‘Doe maar normaal, dan ben je al gek genoeg’

Veel mannen die nooit een pak dragen, vinden het fijn om een neutraal en klassiek trouwpak te dragen op hun bruiloft. Zij kiezen vaak voor de ‘old school look’. En gaan bijvoorbeeld voor een mooi, klassiek trouwpak in een rustige kleur zoals donkerblauw, donkergroen of zwart. 

Er zijn genoeg manieren om een klassiek trouwpak te personaliseren. Zeker wanneer je gaat voor een trouwpak op maat. Hiermee kun je toch een uniek item toevoegen, waardoor het net wat meer eigen wordt. Denk aan een borduurwerkje in het binnenzakje of een andere kleur voering. Ook kun je wat accessoires toevoegen, zoals bijvoorbeeld een leuk printje op je sokken. Zonder dat het al te veel opvalt natuurlijk, we willen wel graag dat jij helemaal jezelf kunt zijn.

In de festival sferen

Ben jij een echte feest- en festivalganger en wil je het liefste in je festival outfit trouwen? Laten we dan een compromis sluiten. Je kunt namelijk in genoeg vrolijke trouwpakken trouwen. Dit hoeft dus geen zwart pak te zijn, maar je mag natuurlijk ook gewoon lekker trouwen in een leuke kleur met een gezellig printje. Kleuren die op dit moment regelmatig worden gekozen zijn groen, oud roze, en lichtblauw. Wie weet passen deze kleuren ook nog eens helemaal in het thema van jullie bruiloft. 

Als jij je herkent in dit type man, dan zal jullie bruiloft waarschijnlijk geen formeel geheel zijn, maar hebben jullie tijdens deze festival bruiloft foodtrucks staan in plaats van een vijfgangendiner en wordt er vooral lekker gedanst. 

Een trouwpak in festival thema bestaat vooral uit een mix van meerdere stoffen. Dit maakt je look meteen minder formeel. Ook hoeft dit trouwpak niet tot in de centimeters op je lichaam zijn aangemeten, het mag allemaal wat minder strak zijn,. Sommige ‘festival bruidegoms’ zullen liever helemaal geen trouwpak dragen en kiezen voor een linnen pantalon met linnen overhemd. Maak je festival look helemaal af met bijvoorbeeld een hoed, bretels of wat leuke armbandjes!

De uitpakker

Draag jij nooit nette kleding, maar wil je nu eens goed uitpakken en echt een mooi trouwpak aanschaffen? Kies dan voor een trouwpak op maat! Een maatpak wordt geheel ontworpen en gemaakt op basis van jouw wensen en maten. Het zal bijna als een tweede huid aanvoelen, omdat het pak geheel is gemaakt op basis van de lijnen van jouw lichaam.

Je kunt alles geheel personaliseren naar je eigen smaak. Van de stof, tot het printje en het laten signeren van jullie trouwdatum in je kraag: alles is mogelijk! Zeker als je eens goed wilt uitpakken is een trouwpak op maat de perfecte keuze!

Island style

Gaan jullie trouwen op een tropische bestemming of op een warme zomerdag met een tropisch thema? Is er een grote kans dat je de trouwdag afsluit met je voeten in het zand? Dan snappen wij dat jij als casual bruidegom geen behoefte hebt aan een klassiek (warm) trouwpak. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden! 

Je kunt je namelijk kleden op warmere temperaturen, zodat je niet uit je trouwpak drijft en er toch netjes uitziet. Bij een zomerse bruiloft past een luchtig en comfortabel trouwpak. Linnen en katoen zijn de perfecte stoffen om op warme dagen te dragen. Ook een mix van wol en linnen is geschikt voor een zomerse look, het voordeel hiervan is dat je bijna geen last zal hebben van kreukels. Lekker luchtig en zomers dus!

Een passend trouwpak moet ook lekker zitten

Wanneer je nooit een trouwpak draagt, zal je waarschijnlijk ook niet weten of het pak ‘goed’ zit. Daarom raden wij je aan om advies te vragen aan een trouwpak specialist wanneer je opzoek gaat naar je pak. Het zou zonde zijn als je een trouwpak koopt, die eigenlijk niet helemaal zit zoals het hoort. Denk aan een te lange (of te korte!) pantalon of een te groot of te klein colbert. 🙂 Ga voor een pak dat lekker zit, want uiteindelijk moet jij optimaal kunnen genieten van zo’n bijzondere dag!

Schoenen maken de man

Grote kans dat je bijna nooit nette schoenen draagt als je ook nooit een pak draagt. Dat is helemaal niet erg. Als je wel graag nette lakschoenen wilt dragen onder je trouwpak, begin dan vroeg van te voren met zoeken naar de juiste schoenen en neem daar de tijd voor. Je voeten zullen moeten wennen aan deze soort schoenen en je wilt natuurlijk geen last van je voeten krijgen tijdens de bruiloft. Draag je liever wat comfortabelere schoenen onder je trouwpak? Ook dat kan! Er zijn genoeg bruidegoms die nette sneakers of loafers dragen onder hun trouwpak, het is net waar jij je fijn bij voelt. Ook bij de schoenen geldt: als ze maar lekker zitten (en wel een beetje bij de stijl passen natuurlijk)!

Zoals je kunt zien is er voor iedere man een passend trouwpak. Of je nu helemaal over the top wilt gaan of het liever houdt bij een neutraal trouwpak: het is jouw eigen keuze. Jij bent de persoon die moet genieten van de grote dag, dus zorg dat je een trouwpak kiest waar jij je comfortabel en happy in voelt!