Als bruidegom kun je je maar beter aan een aantal regels houden. Niet alleen voor je aanstaande maar ook gewoon voor je zelf om er voor te zorgen dat jij die dag in het middenpunt van de belangstelling staat.

Regel 1: De bruid bepaalt.

De belangrijkste regel op het gebied van maatwerk trouwpakken is dat de bruid de stijl bepaalt. Gaat de bruid voor traditioneel? Dan draagt de bruidegom een traditioneel maatpak. De kleur van het overhemd wordt vaak aangepast aan de jurk van de bruid. Daarom vragen wij altijd om een stukje stof van de trouwjurk. Zo kunnen wij de exacte kleur goed bepalen. Is dit niet mogelijk? Nodig dan iemand uit die de jurk al heeft gezien. Zij kunnen je dan voorzien van adviezen.

Regel 2: Zorg dat je opvalt!

Ga je samen met je getuigen en eventueel bruidsjonkers het maatwerk trouwpak uitkiezen? Zorg er dan voor dat jullie outfit goed bij elkaar past maar zorg er tevens voor dat jij als bruidegom er wel uitspringt. Het is immers jouw bruiloft. Kies voor een andere kleur stropdas of overhemd. Ga voor een 3 delig maatpak in plaats van een 2 delig maatpak

Regel 3: Knopen dicht of open?

Bij een 2 delig maatwerk trouwpak draag je alleen het bovenste knoopje dicht. Heb je gekozen voor 3 knoopjes dan draag je de bovenste 2 dicht. Bij 1 knoop mag je zelf kiezen of je deze open of dicht draagt, het is aan jou. Volgens de etiquette draag je altijd je jasje. Als je deze wenst uit te doen dan vraag je hier toestemming voor. Tijdens de bruiloft is het zelfs zo dat zolang jij de jasje aanhoudt dit de gasten dit ook verplicht zijn. Zodra je gaat zitten mag je het knoopje van je jasje open doen. Echter zodra je weer gaat staan maak je je jasje weer dicht.

Regel 4: Kies voor maatwerk

Niets zo moeilijk als een mooi zittend pak. Dat lukt gewoon niet zo makkelijk in de winkel. Wist je dat slechts 7% van de mannen een passend confectiepak draagt? Kies je voor een maatwerk trouwpak dan heb je dit probleem niet. Wij helpen je met het bepalen van de goede lengte, snit en uitstraling. Niets zo erg als een pak met te lange mouwen.

Regel 5: Matcht alles?

Je riem en schoenen dienen te matchen met elkaar. Draag je zwarte schoenen? Dan draag je ook een zwarte riem. Ja, ook op een maatwerk trouwpak draag je een riem. Het is de finishing touch van je trouwpak. De sokken dienen weer te matchen met je broek. Zwarte schoenen worden gedragen bij grijze of zwarte pakken. Draag je een blauw pak dan horen daar donkerbruine schoenen bij. Lichtbruine schoenen zijn alleen gepast als de zon schijnt en de sfeer informeel is.

Regel 6: De das

Hoe zit het nu eigenlijk?
* het brede deel van de das hoort precies op de tailleband van de broek te vallen.
* voor het knopen van de das was je eerst je handen
* de das wordt op de bruiloft gedragen zonder dasspeld

Wij horen vaak dat de confectiedassen te kort zijn. Bij ons kun je aangeven of jij een langere stropdas wil. Dan maken wij die voor je!

Regel 7: Geniet!

Na zoveel regels lijkt dit moeilijk. Daarom zijn wij er om je te adviseren! Wij zorgen ervoor dat je straalt op deze mooie dag! Enjoy your day, geniet van de dag!

Menu
Suits and ties

9,2 10

259 Beoordelingen