Suits and ties

9,2 10

271 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Je hebt een prachtige datum uitgezocht, een gave locatie, een trouwpak op maat en dan… Komt COVID-19 om de hoek kijken en kan de bruiloft niet doorgaan. Wat nu? In dit artikel geven we je een paar tips.

Trouwen kan nog steeds

Als je kijkt naar de maatregelen van het RIVM, dan mag er nog steeds getrouwd worden. De vraag is alleen of je dit moet willen. Waarschijnlijk heb je meer dan genoeg geliefden waar je het feest mee wilt vieren en bovendien zijn de horecagelegenheden ook gesloten. Waardoor een feest vieren of dineren onmogelijk is.

Maar wat als je een prachtige datum hebt uitgekozen, met een achterliggende gedachte? Misschien hebben jullie elkaar op die dag ontmoet of als vriend en vriendin aangenomen. Als je om wat voor reden dan ook op een specifieke datum wilt trouwen, doe dat dan gewoon! Je hebt altijd nog de mogelijkheid om nu ‘officieel’  te trouwen en later dit jaar of volgend jaar een feestje te vieren.

Het feest een andere keer vieren?

We kunnen ons goed voorstellen dat je ervoor kiest om op een later moment een feest te vieren of om de gehele bruiloft te verplaatsen. Maar hoe pak je dat aan? Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden.

  1. Er zijn waarschijnlijk meer mensen die hun bruiloft gaan verplaatsen. Waardoor het zo kan zijn dat locaties en leveranciers ook later dit jaar al drukte verwachten. Je kunt daarom kijken naar minder populaire trouwdagen zoals maandag, dinsdag, woensdag of zondag.
  2. Je zou de bruiloft een jaar uit kunnen stellen, maar als je graag dit jaar wilt trouwen: denk dan eens aan een herfstbruiloft of winterbruiloft!
  3. Helaas wordt het annuleren van bruiloften door het Corona virus niet meer door bruiloftsverzekeringen gedekt, waardoor de kosten wel hoger kunnen gaan oplopen als je besluit het te verplaatsen.
  4. Breng de gasten op tijd op de hoogte! Ook zij vragen zich af hoe jullie het gaan aanpakken en reserveren tijd in hun agenda’s.

Zo breng je je gasten op de hoogte

Heb je ervoor gekozen om het te verplaatsen, een nieuwe datum gekozen en dit geregeld met de leveranciers? Dan is het tijd om de gasten op de hoogte te brengen! Het is verstandig om te beginnen bij familie en vrienden die dicht bij jullie staan. Zij zijn immers het belangrijkste en wil je het allerliefste aanwezig zien op jullie verplaatste bruiloft.

Breng daarna de rest van de gasten op de hoogte. En doe dit, zoals eerder vermeld, op tijd! Hoe groter de kans dat het overgrote gedeelte gewoon aanwezig kan zijn. Je kunt dit doen door middel van een belletje of een e-mail, maar ook met een ‘change the date’ kaart!

Heb je nog geen trouwpak voor de grote dag?

Het kan zo zijn dat je later dit jaar gaat trouwen en nog niet hebt gekeken naar een trouwpak. Of dat je stiekem twijfelt of de bruiloft volgend jaar wel door kan gaan. Maar één ding is zeker: die bruiloft komt er. Dus je hebt ook een trouwpak nodig.

Juist nu is het belangrijk om op tijd naar een trouwpak te gaan kijken. Ons atelier blijft gewoon trouwpakken maken, dus je hoeft niet bang te zijn voor trouwpakken die niet leverbaar zijn. Maar je hebt wel te maken met langere levertijden en er is wellicht langer tijd nodig voor eventuele aanpassingen.

Ben je bang dat jouw trouwpak over een tijdje niet meer past? Je hebt geluk: jouw trouwpak wordt op maat gemaakt. De kans is klein dat je zo erg groeit of zo erg afvalt dat jouw pak opeens niet meer goed zit. En wij denken natuurlijk altijd met je mee over het juiste tijdstip van langskomen en uitzoeken in ons atelier.

Wil je meer weten over of je nu wel of niet moet investeren in een trouwpak? Lees dan deze blog.

Of wil je weten wanneer en hoe je het beste langs kunt komen in ons atelier? Neem gerust contact met ons op.