Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

De speech van de bruidegom

Het is gebruikelijk om een speech te houden op je bruiloft, als bruidegom zijnde. Het is namelijk dé gelegenheid om iedereen te bedanken. Wel zo netjes toch? Maar we kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet wanneer het het juiste moment is om te speechen en wat je zou kunnen zeggen. Daarom helpen wij je een eindje op weg! 

Wanneer houd je de speech?

Zoals gezegd is de speech bedoeld om iedereen te bedanken. Dit je doe je over het algemeen aan het eind van de dag. Als jullie de bruiloft afsluiten met een feest, let dan goed op het moment waarop je gaat speechen. Wanneer je te vroeg je speech houdt, kun je mensen het idee geven dat het feest afgelopen is. Echter is dit ook op te lossen met een afsluitende zin als: “Laten we het glas heffen op de liefde.” of “Laten we er nog een mooie avond van maken.” Wanneer je te laat speecht, zijn sommige mensen waarschijnlijk al naar huis. Laat anders je ceremoniemeester een seintje geven, wanneer het tijdstip daar is. 

Wat kun je vertellen in jouw speech?

Begin bij de meest belangrijke persoon; jouw echtgenote en vertel wat ze voor jou betekent. -smelt- Bedank daarna de gasten voor hun komst en bedank jouw ouders, schoonouders, getuigen, ceremoniemeester en andere helpende handjes nog even in het bijzonder. Daarnaast zou je de speech nog op kunnen vullen met wat leuke anekdotes over de verlovingstijd. Humor is key als je de aandacht vast wil houden! Zo maak je het een speech om nooit te vergeten. Maar zorg er wel voor dat je de speech niet te lang maakt, houd ongeveer 5 tot 10 minuten aan. En als laatste is het natuurlijk tijd om te toasten op de bruiloft en de liefde. Cheers! 

Hoe bereid je je voor?

Voorbereiding is natuurlijk belangrijk bij elke speech, toespraak of presentatie die je houdt. Zo ook bij de speech, als bruidegom, op je bruiloft. Begin dus op tijd, zodat je niet alles in een keer op papier hoeft te zetten en je de toespraak aan kunt vullen wanneer je iets te binnen schiet. Daarnaast is het belangrijk om een aantal keer te oefenen, bijvoorbeeld voor de spiegel of voor een van je vrienden. Hoe meer je oefent, hoe soepeler het zal gaan op de grote dag! En ben je toch bang om het een en ander te vergeten? Houd dan de speech gewoon bij de hand. Geen enkel probleem. 

Veel succes met het voorbereiden van de speech!