Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Je weet het zeker: je wilt je grote liefde ten huwelijk gaan vragen. Super leuk en spannend natuurlijk! Wat nu? Hoe ga je haar vader om de hand vragen? Hoe kies je de mooiste ring uit? De voorbereiding van een huwelijksaanzoek kun je zo uitgebreid mogelijk maken als je zelf wilt. Wij delen in ieder geval graag een aantal tips met je die je in ieder geval niet moet vergeten. Daarna is het helemaal aan jou!

Een goede voorbereiding

Het huwelijksaanzoek is toch een van de spannendste momenten, want zonder huwelijksaanzoek geen bruiloft. Daarom is het goed dat je deze blog leest, dan weet je precies hoe je het moet gaan aanpakken. Je wilt natuurlijk dat alles goed gaat op zo’n moment en dan kun je maar beter een goede voorbereiding hebben. Je weet wat ze zeggen over een goede voorbereiding, toch? 

Zorg in ieder geval dat je ongeveer weet wanneer je het huwelijksaanzoek wilt doen, dit maakt de voorbereiding een stuk makkelijker. Wil je echt uitpakken? Zorg dan dat je partner op dat moment niets heeft en verzin alvast een smoes. Wat je ook kunt doen is dat je haar beste vriendin in het complot betrekt die samen met haar iets leuks gaat doen, dan weet je zeker dat je dat moment ‘liefdevol’ kunt verstoren. Bedenk vandaag in ieder geval niet: morgen ga ik mijn partner ten huwelijk vragen. Dat zorgt alleen maar voor nog veel meer stress. 

Wat moet je vooral niet doen?

Natuurlijk vertellen wij je graag wat je allemaal moet regelen voor je huwelijksaanzoek, maar we willen je ook even attenderen op de dingen die je vooral niet moet doen tijdens de voorbereiding van je huwelijksaanzoek. 

Vergeet ten eerste niet om je schoonouders te vragen. Dit is een eeuwenoude traditie en wordt nog steeds door veel ouders én bruiden gewaardeerd. Daarnaast kun je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Het huwelijksaanzoek gaat uiteraard om die ene belangrijke vraag, maar met een ring maak je het helemaal compleet. Het is zeker niet nodig om een fortuin uit te geven aan de verlovingsring, maar je kunt in ieder geval je best doen om wat moois uit te zoeken. Geef over het algemeen niet te veel geld uit aan het huwelijksaanzoek, want (als het goed is) volgt daarna de bruiloft en daar lopen de kosten al snel voor op. 

Vertel vooral niet aan te veel mensen dat je je partner ten huwelijk gaat vragen, dit kan alleen maar mis gaan. We begrijpen natuurlijk dat je enthousiast bent, maar er kan zomaar iemand zijn die het per ongeluk verklapt en dan is het natuurlijk geen bijzondere verrassing meer. 

Haar hand vragen

Wat je dan wel moet doen? Langs je schoonvader gaan! Misschien vind je het nogal ouderwets om ‘toestemming’ te vragen aan haar vader, maar toch betekent het vaak heel veel voor je schoonouders. Het vragen van de hand voordat je een huwelijksaanzoek gaat doen is een uiting van respect. Onthoud ook dat je dit misschien later zelf ook op prijs zou stellen als jij een dochter hebt. 

De belangrijkste man in haar leven

Haar vader is samen met jou de belangrijkste man in haar leven, hij heeft haar tenslotte grootgebracht. Een vader-dochter band is vaak erg bijzonder en sterk, dus ook voor hem zal het wennen zijn dat zijn dochter gaat trouwen. Wat de band met je schoonvader ook is, je hoeft er echt niet tegenop te zien. Dit zal jullie band alleen maar versterken! 

Maak er wat leuks van

Hoe vraag je dan om haar hand? Maak er in ieder geval geen statische of ongemakkelijke situatie van, maar ga bijvoorbeeld wat leuks doen met je schoonvader. Nodig hem uit voor een potje golf, een biertje op het terras of een avondje voetbal kijken. Dan heb je zelf ook wat meer afleiding en is de spanning hopelijk wat minder. Natuurlijk blijft het altijd spannend, maar vaak voel je zelf ook wel aan of het moment daar is om de vraag te stellen. In vrijwel alle gevallen is de vader altijd enthousiast en blij. Dit kan jij, good luck!

Welke ring kies je?

Je wilt op het huwelijksaanzoek niet met lege handen aankomen, dus je zal op zoek moeten gaan naar een verlovingsring. Als man is het best wel lastig om zo’n ring uit te kiezen, want er is ontzettend veel keuze. Wij willen je dus de tip geven om iemand mee te vragen, bij voorkeur een vrouw. Vraag bijvoorbeeld haar moeder of beste vriendin mee, zij weten als vrouwen onder elkaar precies wat je partner mooi vindt. Er is niets mis met een beetje hulp en een extra mening, toch?

Een huwelijksaanzoek dat bij jullie past

De een pakt compleet uit en de ander organiseert een klein dinertje aan de keukentafel met veel kaarsen. Vul het huwelijksaanzoek vooral in op een manier dat bij jullie past. Natuurlijk zie je op allerlei social media kanalen de meest spetterende huwelijksaanzoeken op grote pleinen of in overvolle restaurants voorbij komen, maar als dat niets voor jullie is, dan is dat ook helemaal niet nodig! Weet je zeker dat zij wel gek is op een groot huwelijksaanzoek, maar zie jij dat helemaal niet zitten? Vind dan een middenweg, jij moet je namelijk ook comfortabel voelen. Jij bent tenslotte degene die de vraag moet stellen. 

This is the moment

Wanneer het moment daar is willen wij je een belangrijke tip meegeven: blijf ademen en geniet ervan. Het is een prachtig moment en het zou zonde zijn als je het van de zenuwen niet eens meer kan herinneren. Vertel je partner hoeveel zij voor je betekent, waarom je zo gek op haar bent en haal leuke herinneringen op. Ze verwacht echt geen perfect uit je hoofd geleerde presentatie, maak het vooral persoonlijk en intiem. 

Misschien is het onnodig om deze tip te geven, maar leg je huwelijksaanzoek vast op beeld. Zet een verborgen camera neer, vraag een vriend om te filmen en foto’s te maken of huur een foto-/videograaf in. Zo kunnen jullie later terugkijken op dit bijzondere moment. Door alle emoties en spanning is het namelijk logisch dat je niet alles helemaal ‘bewust’ meekrijgt. 

Zijn alle voorbereidingen getroffen voor het huwelijksaanzoek? Dan rest het je alleen nog om die ene belangrijke vraag te stellen. Dat moet goedkomen, toch? Jij kan dit!