Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Je bent -waarschijnlijk- het meest bekend met het dragen van een riem, wanneer je je broek hoog wil houden of als accessoire. Maar bretels kunnen ook erg stijlvol zijn! In deze blog geven we je een aantal tips waar je op moet letten bij het dragen en aanschaffen ervan.

Bretels hoeven niet altijd zichtbaar te zijn

Het zijn accessoires die je niet altijd hoeft te zien. Traditioneel gezien draag je ze onder een colbert, een vest of een trui. Het is stijlvol als je subtiel af en toe de bretels ziet onder je jasje, maar het maakt je niet altijd hipper als je ze draagt als eyecatcher. Het kan namelijk ook zorgen voor de welbekende nerdlook.

Let op de lengte

Je kunt het beste kiezen voor verstelbare bretels, zodat je ze kan aanpassen op je lichaam. Je wilt natuurlijk niet met te lange of te korte bretels lopen. Zie je het al voor je? Maar zodra je eenmaal goede verstelbare gevonden hebt, is het een kwestie van: eenmaal aangeschaft, gaat het jaren mee. Wij adviseren je uiteraard graag bij het uitzoeken deze accessoire.

Ga voor knopen

De bretels met knopen zijn het meest chique en daardoor ook het meest geschikt voor feestelijke gelegenheden of bijvoorbeeld jouw bruiloft! Ze zijn er ook met clips en deze zijn natuurlijk het makkelijkste bevestigen, maar het zijn niet de mooiste. Bretels met knopen verdelen de druk beter, omdat je ze bevestigt aan de knopen aan de binnenkant van de pantalon. Bij spijkerbroeken of zware werkbroeken kun je de knopen meestal aan de buitenkant vinden.

Maak een keuze

Er is één ding wat je echt in je oren moet knopen: je draagt OF bretels OF een riem. Nooit, maar dan ook nooit allebei. Het is niet alleen overbodig, want ze hebben beide dezelfde functie. Maar het ziet er ook gewoon een beetje gek uit.

Wanneer je broek lussen heeft, dan kun je het beste gaan voor een riem. En wanneer je broek geen lussen heeft, dan kun je beter gaan voor bretels. Dit is namelijk het meest logisch. Toch is het zeker niet fout om te kiezen voor bretels als je broek lussen heeft. Het blijft gewoon een kwestie van smaak.

Wat draag jij liever?