Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Hoe draag je een gilet

Een gilet maakt hét verschil tussen een tweedelig en een driedelig pak. En zorgt ervoor dat je blijft opvallen, als je je colbert uit doet. Je loopt dan immers niet -net als de rest- in een wit overhemd rond. Maar hoe draag je een gilet en waar moet je rekening mee houden?

Hoe hoort een gilet te zitten?

Van nature hoort het dicht op je lichaam te zitten. Je draagt hem namelijk over je overhemd, maar onder de colbert. Dat wil echter niet zeggen dat het strak moet zitten! Het is namelijk geen corset. 😉 Een op maat gesneden gilet zit dicht op je lichaam, zonder dat het te strak aanvoelt of dat de stof gaat trekken. Daarnaast is het belangrijk dat hij lang genoeg is. Je mag namelijk nooit, maar dan ook nooit de stof van je overhemd zien aan de onderkant. Dus zorg voor een goed zittende broek en een gilet dat lang genoeg is! 

 

Hoe knoop je een gilet?

Als je een mooi gilet gevonden hebt, is het natuurlijk van belang dat je hem ook op de juiste manier draagt. De meeste gilets hebben een oneven aantal knopen; vijf of zeven. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat je altijd alle knoopjes dicht doet, behalve de onderste. Niet alleen omdat het zo hoort, maar het zit ook gewoon net wat lekkerder. Je hebt namelijk meer ruimte rond je heupen, waardoor je makkelijker kan bewegen.

Kies de juiste kleur gilet

Je wil een gilet dragen, maar in welke kleur koop je hem dan? Dat is geheel afhankelijk van het pak dat je draagt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een gilet te kopen in een iets lichtere kleur dan je colbert. Of een gilet met een print. Hoewel dat weer af te raden is, wanneer je overhemd al een print heeft. Het is maar net wat je mooi vindt! En wij zijn er uiteraard ook om je te adviseren in ons atelier. 

Zorg dat de kraag goed zit!

Het is heel erg belangrijk dat de kraag goed blijft zitten. En dat kan alleen wanneer de kraag van je gilet en de achterkant van je overhemd goed op elkaar aansluiten. Dit houdt in dat je gilet precies gemaakt moet zijn naar jouw maten, anders ontstaat er te veel ruimte en kan hij verschuiven. Je wil immers niet je look verpesten!