Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Hoe draag je een stropdas

Nou, gewoon. Om je nek natuurlijk! Was het maar zo simpel he?! Weet jij waar je allemaal rekening mee moet houden als je een stropdas gaat dragen? Wij vertellen het je in deze blog.

Hoe lang moet de stropdas zijn?

Er zijn twee dingen die je in ieder geval moet onthouden bij het kopen en het dragen van een stropdas. Het eerste is: je draagt de das altijd precies op de rand van je broek. Niet langer, niet korter! En daarnaast steekt het smalle gedeelte van de stropdas, nooit onder het voorste brede gedeelte uit. Knoop dat goed in je oren.

Welke stropdasknoop moet ik kiezen?

Een stropdas draag je precies aangesloten in de driehoek tussen de boorden van je shirt. Dit betekent dat het dus afhankelijk is van de kraag van je overhemd, wat voor soort stropdasknoop je moet kiezen.

Zo passen de Enkele en de Dubbele Windsor stropdasknopen goed bij een overhemd met een wijd uitgesneden boord. De Four in hand is daarentegen weer een stuk smaller. Een knoop die er tussenin zit? Dan zit je goed bij de Pratt knoop. En zo zijn er nog veel meer verschillende knopen. Het is echter ook afhankelijk van de breedte van je stropdas, hoe breed de knoop wordt. Om het even nog iets ingewikkelder te maken. 😉

Daarnaast is het goed om te kijken naar je gezichtsvorm. Je kunt het beste een smalle knoop kiezen, bij een smal hoofd en een brede knoop bij een breed hoofd. Zo is het vooraangezicht in balans.

Voorbereiding is het halve werk

En zoals altijd: een goed begin, is het halve werk. Ook bij het dragen van een stropdas. Als je een stropdasknoop hebt gekozen, oefen die dan een paar keer voor het moment suprême. Dit scheelt je veel tijd én stress op het moment zelf! Het is hierbij handig om te oefenen met een oude of goedkope stropdas, zo houd je je nieuwe stropdas netjes.

Vergeet bovendien niet om je handen te wassen voordat je gaat knopen. Niets is vervelender dan vieze vette vlekken op je stropdas. En dat wil je al helemaal niet als je naar een zakelijke gelegenheid gaat of erger nog: op je bruiloft!

Bonus voor de ervaren stropdasdragers onder ons: wil je weten hoe je jouw outfit wat extra spice kan geven met een opvallende stropdas? Lees dan deze blog eens!

Succes! En mocht je er niet uitkomen; wij staan altijd klaar om je te adviseren.

Ook dit jaar zaten er echt weer pareltjes van trouwkostuums bij! Welke vind jij het mooist?
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten wat voor pakken wij nog meer maken? Neem dan een kijkje in ons foto album.