Suits and ties

9,2 10

271 Beoordelingen

Search
Close this search box.

De stropdas is algemeen bekend, maar het dragen van de vlinderstrik is voor veel mannen toch onbekender terrein. Terwijl de strik ook juist een hele feestelijke uitstraling heeft.  Maar wanneer kies je nu voor een vlinderstrik en wanneer voor een stropdas? En als je dan kiest voor de strik, hoe draag je deze dan? In dit artikel leggen we het uit!

Stropdas of vlinderstrik?

Om maar meteen antwoord te geven op de moeilijkste vraag. Ga je voor een das of voor een strik? Uiteindelijk is het natuurlijk geheel aan jou. Maar de stropdas is een traditionele keuze en de strik is een wat meer ‘trendy’ keuze. Dat betekent echter niet dat het een beter is dan het ander.

Een stropdas is namelijk in veel gevallen makkelijker te dragen. In het dagelijks leven én bij speciale gelegenheden. Je kunt hem dragen naar kantoor, maar ook bij een bruiloft of met kerst. De vlinderstrik kom je in het dagelijks leven minder snel tegen. Je ziet hem meer bij feestelijke gelegenheden, zoals een bruiloft, gala of tijdens de feestdagen.

Dus als je wilt gaan voor de meer opvallende look, kijk dan vooral eens naar een vlinderstrik. We zien hem ook vaak terug bij de smoking, waarbij de strik juist zorgt voor extra charme. Bovendien hoef je niet te letten op de lengte, zoals je bij de stropdas zeker moet weten dat hij qua lengte op je broekriem uitkomt. En als je wilt gaan voor de veilige, tijdloze en ‘altijd goed’ keuze, ga dan vooral voor de stropdas. Dat wil overigens niet zeggen dat een stropdas saai of onopvallend is, want ook daarvoor hebben wij hele leuke printjes. Heb je onze nieuwste prints al gezien?

Vlinderstrik of vlinderdas?

Wellicht ken je de term vlinderdas ook. Maar wees niet bang, er komt niet nog een optie bij. De vlinderdas en vlinderstrik zijn precies hetzelfde en worden ook door elkaar gebruikt. Hoewel bij de naam vlinderdas wel eerder een klassieke strik wordt bedoeld, welke je zelf moet strikken. Dus let daar wel even op als je op zoek gaat naar een strik: wil je één die je zelf moet strikken of een gestrikt exemplaar? Het zelf strikken is niet voor iedereen even eenvoudig. 😉

Hoe draag je een vlinderdas?

Uiteraard gewoon om je nek. De belangrijkste vuistregel daarbij is dat de breedte van de strik niet breder mag zijn dan de kraag van je overhemd. Simpel he? Je ziet ook snel genoeg of het goed zit, want anders komt de strik onder je kraag uit en dat ziet er een beetje vreemd uit. Zorg er verder gewoon voor dat de strik niet te groot en niet te klein is. Het is daarbij een beetje afhankelijk van hoe breed je zelf bent.

Qua kleur of print kun je het beste gaan voor iets wat past bij de rest van je outfit. Stem de kleuren van je accessoires op elkaar af, dan weet je zeker dat je goed voor de dag komt. Ook leuk: we hebben unieke strikken van hout, zoals je op het plaatje bij deze blog ziet!

Wij staan natuurlijk ook altijd voor je klaar om je te adviseren over de grootte en breedte van de strik of als je twijfelt over de keuze stropdas of strik!

Als je dit leest, dan vind je ons pakkend magazine misschien ook leuk. Deze staat bomvol gratis tips en inspiratie voor jouw bruiloft. Je kunt hem hier gratis downloaden.