Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Een corsage is een bloemstukje dat ter hoogte van de borst op de kleding wordt gedragen. Het bestaat meestal uit één of twee bloemen en wat groen. Maar tegenwoordig zie je ook genoeg andere soorten corsages, zonder bloemen. Het wordt gedragen ter gelegenheid van een plechtige gebeurtenis, zoals een bruiloft! Het komt vanuit een oude traditie, waarbij de man, de vrouw van een corsage voorzag als hij haar mee uit nam.

Wie draagt de corsage?

Je mag uiteraard zelf bepalen wie hem draagt. Maar gebruikelijk is dat de naaste familie, ceremoniemeester, getuigen en bruidsmeisjes een corsage dragen. Iedereen die dicht bij je staat. Het voordeel van een corsage is dat de gasten precies weten wie er bij de familie en naasten hoort, dit maakt het feliciteren makkelijker! En daarnaast ziet het er natuurlijk ook gewoon feestelijk uit.

Hoe draag je het?

Het verschilt voor mannen en vrouwen hoe je de corsage draagt. Je draagt hem in ieder geval aan de linkerkant, maar het verschil zit hem in de hoogte en richting van de corsage.

Vrouwen dragen de corsage hoog, dicht bij de schouder. Hierbij wijst het steeltje van de bloem omhoog en de bloem zelf naar beneden. Al kiezen veel vrouwen er tegenwoordig ook voor om, in plaats van het bloemstukje op de jurk te dragen, deze als armband om de arm te dragen.

Mannen dragen de bloem juist omhoog en het steeltje naar beneden. Als de man een colbert draagt, wordt de corsage op de revers vastgemaakt. Dan kan het steeltje van de bloem in het knoopsgat gestoken worden.

Je maakt hem vast met veiligheidsspelden of magneten. Maar veiligheidsspelden zijn het meest gebruikelijk en het meest prijsvriendelijk. 😉

Hoe kies je de corsage?

Kies er een die jullie mooi vinden. Maak een keuze tussen bloemen of ander materiaal, zoals een houten hartje of een veer. Het is slim om de kleur af te stemmen op jullie thema van de bruiloft of jullie outfit. Je wilt immers geen kleuren bij elkaar dragen die vloeken.

Met een corsage zorg je er ook direct voor dat de gasten iets aan hun outfit dragen, wat past bij de kleur van jullie bruiloft. Een fijne finishing touch.

Als je kiest voor een bloem, dan wordt het bloemstukje van de man vaak afgestemd op de bloemen in het bruidsboeket. Zo komen alle kleuren mooi samen. Kijk daarbij wel goed (of vraag advies) welke bloem je gebruikt voor de versiering. Je wilt immers wel een bloem die de hele dag mooi blijft en er niet halverwege de dag verlept bij hangt.

Wat voor corsage kies jij?