Suits and ties

9,2 10

271 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Mixen en matchen. Welke kleuren passen bij elkaar? Het is niet altijd even makkelijk te zien en soms is het ook gewoon heel fijn om de mening van een ander te horen. De wel bekende vragen: ‘Staat dit?’ of ‘Kan dit zo?’. Daarom geven we je vandaag antwoord op de vraag: hoe kies je een riem bij jouw trouwpak?

Moet ik een riem dragen bij mijn trouwpak?

Het korte antwoord is: nee. Als jij voor een maatpak gaat, dan heb je die riem helemaal niet nodig. Maar het staat in sommige gevallen wel mooi als een soort finishing touch. Dat is nu eenmaal waar het om draait bij accessoires. En bij een trouwpak is het niet de bedoeling dat jij een riem nodig hebt om jouw pantalon hoog te houden. Al kan dat wel gebeuren als je gaat voor een ‘standaard’ pak uit de winkel. Dus let daar goed op bij de aanschaf van jouw trouwpak.

In dit geval sowieso NIET

Een ander belangrijk punt is dat wanneer jij bretels wilt dragen onder jouw colbert, dan draag je geen riem. In dit geval is het een kwestie van kiezen en niet combineren. 😉 Het is niet alleen overbodig, want ze hebben dezelfde functie. Maar het ziet er ook gewoon een beetje vreemd uit.

Wanneer je broek lussen heeft, dan kun je het beste gaan voor een riem. En wanneer je broek geen lussen heeft, dan kun je beter gaan voor bretels. Dit is namelijk het meest logisch. Toch is het zeker niet fout om te kiezen voor bretels als je broek lussen heeft. Het blijft gewoon een kwestie van smaak.

Let hier op bij het kiezen van jouw riem

Wil jij een riem dragen bij jouw trouwpak? Helemaal goed. Dan hebben we nog twee puntjes van aandacht bij het uitkiezen van jouw riem. Naast dat je natuurlijk moet zorgen dat je de juiste lengte van een riem neemt. Maar het is vast niet de eerste keer dat je een riem draagt.

Kijk naar je schoenen

Allereerst is het belangrijk dat jij jouw riem afstemt op jouw schoenen, of andersom. 😉 In veel gevallen zie je in de winkel ook dat ze bijpassende riemen aanbieden bij jouw gloednieuwe schoenen. Maak daar gebruik van als je de kans krijgt, want dan weet je zeker dat je de juiste kleur en/of print kiest.

Op deze manier zorg je voor een ‘matchende’ look & feel en dat wil je, want het kan best zo zijn dat je in jouw trouwpak diverse kleuren of prints gaat combineren. Denk aan een effen colbert, maar een overhemd met print of een gilet met een andere kleur. In dat geval wil je de rest van je outfit graag rustig houden.

Match met het trouwpak

Let daarnaast ook op het trouwpak dat je kiest. Stel je gaat voor een zwart trouwpak en je wilt deze combineren met een zwarte riem. Zorg er dan voor dat je exact dezelfde kleur riem uitkiest. Anders gaat je riem erg afsteken bij het trouwpak en dat doet afbreuk aan jouw uitstraling. Maar dit is geheel afhankelijk van de kleur trouwpak dat jij kiest. Wanneer je bijvoorbeeld gaat voor een blauw trouwpak met een bruine riem, dan heb je daar geen last van en hoef je enkel te combineren met jouw schoenen.

Denk je na het lezen van dit artikel nog steeds: ‘Staat dit?’ of ‘Kan dit zo?’. Geen zorgen! Als je een trouwpak bij Suits and ties uitzoekt, kunnen we je ook helpen bij het kiezen van de juiste schoenen en bijpassende accessoires. Wij zijn er om jou te adviseren!