Trouwen in stijl, kleding op elkaar afstemmen, een prachtige locatie, oftewel een bruiloft met WOW-factor. Wie wil dat nou niet. Maar hoe kies je een stijl voor de bruiloft? Wij maken onderscheid tussen een klassieke bruiloft en een bruiloft met thema. Wat het verschil is en hoe je zelf een thema kiest, lees je in deze blog.

Klassieke bruiloft en bruiloft met thema

Je kunt globaal onderscheid maken tussen een klassieke bruiloft en een bruiloft met een thema. Een klassieke bruiloft is een ‘normale’ bruiloft, maar daarom zeker niet minder stijlvol. Je kunt hierin nog steeds het trouwpak op de trouwjurk afstemmen, maar je zit minder vast aan een bepaald thema en je hoeft je gasten geen dresscode mee te geven.

Bij een bruiloft met thema kies je er namelijk bewust voor dat jouw bruiloft wordt gevierd in een bepaalde stijl. Als je dan kiest voor een gothic thema (om even een erg uitgesproken voorbeeld te nemen) dan is het logisch dat alles vrij donker is en dat je niet zult gaan voor pastelkleurtjes zoals je dat bij een romantisch thema misschien wel zult doen. Bij een bruiloft met thema zal je meer tijd moeten steken in het totaalplaatje. Dan moet je nadenken over of het pak bij de jurk past, of de locatie en de trouwauto bij het thema passen en er moet een dresscode komen voor de gasten. Al kies je hierin natuurlijk zelf hoe ver je gaat.

Hoe kies ik een thema voor mijn bruiloft?

Ga eerst eens bij jezelf en je verloofde na wat jullie mooi vinden. Het kan al heel simpel door te bedenken welke kleur jullie het mooiste vinden en de gasten te vragen om ook iets in die kleur aan te doen. Zo hoorde ik laatst iemand die naar een bruiloft ging en elke gast moest iets met spijker aan, bijvoorbeeld een spijkerjasje. Qua thema’s kun je denken aan thema’s als vintage en ga voor een oude look met gebroken wit en pastelkleurtjes. Of een boerenbruiloft tussen de koeien met klompen en rode zakdoeken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Oké, we hebben een thema. En nu?

Doorgaan met brainstormen! Als je kiest voor de kleur roze, hoef je natuurlijk geen roze pak aan, roze locaties en alle gasten ook volledig in roze. (Mag natuurlijk wel. :P)  Ga voor subtiele accenten. Een roze stropdas, roze schoenen, roze ballonnen, etc. En daarna kun je ook op de uitnodiging een dresscode of thema vermelden voor de gasten. Zodra je keuzes maakt met het thema in je achterhoofd, gaat het sowieso een prachtig geheel worden.

Succes!

Menu
Suits and ties

9,1 10

247 Beoordelingen