Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Hoe kies je het perfecte trouwpak?

Op dé dag wil je shinen in een mooi pak en dat begrijpen wij. Daarom geven wij je graag een paar tips als het gaat om het kiezen van hét perfecte trouwpak.

Ga voor een pak dat fijn zit

Het allerbelangrijkste is dat je kiest voor een pak dat fijn zit! Of je nu gaat voor een maatpak of niet, dit punt mag je nooit vergeten. Wel is het zo dat je je er bij een maatpak niet druk om hoeft te maken. Wij horen vaak van onze klanten dat een maatpak echt lekker zit. En dat is niet zo vreemd, het is immers volledig naar jouw maten gemaakt! 

Let op het seizoen

Je wil natuurlijk niet weg zweten in een veel te warm pak in de zomer of koukleumen in de winter met een dun stofje. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met het seizoen. Dit kan soms ook invloed hebben op je kleurkeuze. Donkergroen en bordeaux rood zien we bijvoorbeeld meer in het najaar en de lichtere kleuren meer in het voorjaar. Maar wij als maatpakkenspecialist zijn er uiteraard om je te adviseren op het gebied van stoffen. 

Ga voor een kleur waar jij blij van wordt

Mensen zeggen regelmatig dat een blauw pak een standaard pak is. Maar wij vinden niet dat een blauw pak daardoor minder mooi is. Ja, een andere kleur is opvallend en daardoor meer uniek. Alleen wij vinden dat jij moet kiezen waar jij blij van wordt, als dat een blauw pak is dan neem je een blauw pak! Dan is dat jouw perfecte trouwpak. En als dat een andere kleur is, dan is dat ook helemaal goed. Wij hebben in ieder geval meer dan 1000 stoffen, dus de keuze is reuze! 

Durf accessoires te dragen

Als man ben je het misschien niet gewend om (veel) accessoires te dragen. Maar bij een trouwpak heb je de mogelijkheid om verschillende accessoires te dragen. We denken dan bijvoorbeeld aan een stropdas, pochet, manchetknopen of een mooi horloge. Ga voor opvallende kleuren of juist subtiele kleuren die aansluiten bij de kleuren van jouw pak. Let er wel op dat het niet too much wordt. 

Begin op tijd

Het duurt even voordat een pak op maat klaar is en je wil natuurlijk niet stressen om het feit of je trouwpak wel op tijd klaar is. Begin daarom op tijd met je zoektocht. Wij adviseren onze klanten om minimaal 3 maanden van te voren een afspraak te maken. Dan kunnen wij je ervan verzekeren dat jouw pak op tijd in de kast hangt! 

Zo, dat waren de tips. Nu moet het kiezen van hét perfecte trouwpak helemaal goed komen!