Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Heb je zelf kinderen en ga je trouwen? Of heb je lieve neefjes of nichtjes die je graag wilt betrekken bij de bruiloft? Super leuk! Maar het vraagt wel wat extra aandacht en voorbereiding. Daarom in dit artikel een paar tips voor trouwen met kinderen.

Betrek de kids bij de ceremonie

Er zijn een hoop manieren waarop je de kinderen kan betrekken bij de ceremonie. Zo kan je je kinderen de ringen laten brengen of een eigen akte laten ondertekenen, een zogenaamde kinderakte. Maar er zijn bijvoorbeeld ook trouwambtenaren die het toelaten dat de kinderen de officiële trouwakte voorlezen of met de hamer het huwelijk laten bevestigen.

Overleg dit in het voorgesprek met je trouwambtenaar. Zo kan deze met jullie meedenken over de mogelijkheden.

Foto’s maken met kinderen

Vooral als je trouwt, terwijl je zelf al kinderen hebt, is het leuk om als gezin op de foto te gaan. Kinderen verhogen bovendien ook de schattigheidsfactor in foto’s. 😉 Maar het vraagt wel om geduld en creativiteit van de fotograaf. Kinderen zijn bewegelijk en hebben niet altijd zin in foto’s maken. Maar dit kan ook juist voor extra spontaniteit zorgen. Dus probeer er relaxed mee om te gaan en forceer de kids niet te veel. Zo houd je het voor iedereen leuk.

Wist je trouwens dat we bij Suits and ties ook maatpakjes voor kinderen kunnen maken? Van volledig pak tot enkel een pantalon met een leuk overhemd. Zo kunnen jongens matchen met hun vader!

Kindvriendelijke bruiloftslocatie

Daarnaast is het handig om rekening te houden met een kindvriendelijke trouwlocatie. Hoe meer mogelijkheden er zijn voor kinderen, hoe minder aandacht ze zullen vragen en hoe minder je zelf als extra hoeft te regelen. Denk bijvoorbeeld aan een locatie met een speelhoek. Houd daarnaast ook rekening met een eventuele slaapkamer voor de allerkleinsten.

Hoe ziet jouw kindvriendelijke bruiloft eruit?