Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Op 19 september 2019 was het dan zo ver; de bruiloft van Chiel en zijn vrouw Sabrina. We spraken hem over zijn trouwdag en trouwpak. In dit artikel lees je zijn bevindingen over de dag zelf en het samenstellen van een trouwpak bij ons!

Hoe was de grote dag?

Bij Suits and ties staan we voor ‘Enjoy your day’ en nu zal dat op de trouwdag echt wel goed komen, maar we moesten natuurlijk wel even vragen naar hoe de bruiloft was. Chiel zijn antwoord was dan ook: “Het was echt een top dag.”

“Het mooiste moment vond ik het moment van het trouwen zelf; de ceremonie. Dat is toch het moment waarop het écht gebeurt en waarna je jezelf man en vrouw mag noemen.”

“Verder was alles gewoon goed geregeld en zag het er heel mooi uit. We hadden alles buiten. Mijn vrouw heeft daar een heel thema aan gehangen met veel natuurtinten en materialen. Denk aan jute en kant.”

Hoe ben je bij Suits and ties terecht gekomen?

“Heel eerlijk? Ik heb er zelf niet heel veel aan gedaan. Het werd voor mij gedaan haha! Mijn vrouw is naar een trouwbeurs geweest en heeft Suits and ties daar zien staan. En daarnaast is een kameraad van mij ook bij Suits and ties geweest. Dus toen dacht ik: het zal wel goed zijn. Toen hebben we een afspraak gemaakt, ben ik langs geweest en toen is alles vanzelf gaan lopen.”

Hoe vond je het om zelf een pak samen te stellen?

“Ik vond het leuk om zelf mijn pak samen te stellen, maar ik vond het niet altijd even makkelijk. Op een gegeven moment kun je kiezen tussen heel veel verschillende dingen, zelfs welke kleur garen je in je knoopsgat wilt. Dat zijn geen dingen waar je van tevoren over nadenkt.”

“Er staan voorbeelden in het atelier, maar je begint voor jezelf toch vanuit een klein stukje stof. En hoe het eruit komt te zien? Dat zie je pas een paar weken later. Maar ik werd goed geadviseerd, waardoor ik de juiste keuzes heb gemaakt en het resultaat heel erg mooi was!”

“Een leuk extraatje vond ik dat ik het pak kon personaliseren. Op de mouw van mijn overhemd heb ik de initialen laten zetten en aan de binnenkant van mijn colbert de trouwdatum en onze namen. We hebben nu net de foto’s en video binnengekregen en het is toch wel erg leuk om dat terug te zien.”

Wat is voor jou het grootste voordeel van een maatpak?

“Het grootste voordeel vind ik dat je zelf kiest wat je mooi vindt. Bij een kant en klaar pak moet je altijd concessies doen. Je kunt wel de mooiste uit het rek pakken, maar dan heb je nog steeds puntjes waarvan je zegt ‘Dit had ik liever anders gezien’. Bij een maatpak heb je dit simpelweg niet. Daarbij geef je zelf door wat je terug wilt zien en wat niet.” 

Wat was de eerste reactie van jouw vrouw?

“Mijn vrouw vond het pak erg mooi. Maar vooral het totaal plaatje was ook gewoon erg mooi. Ik was samen met onze twee zoontjes en zij met onze dochter. En dan zie je elkaar voor het eerste die dag. Dat is heel bijzonder.”

“Daarnaast hadden we ook voor onze zoontjes bruiloftskleding op maat laten maken. Zo kwam de kleur en de printjes van mijn trouwpak weer terug in de kleding van onze jongens. Dat maakte het gewoon een heel mooi geheel.”

Welke tip zou je een toekomstige bruidegom meegeven?

“Vertrouw op degene die je helpt, als je een maatpak gaat uitzoeken. Zij hebben er verstand van. Je moet je gewoon aan laten kleden en dan een keuze maken. Twijfel niet te veel aan jezelf. Dan komt het vanzelf goed. Aan het eind van de ochtend heb je alles uitgezocht en dan zie je hoe het wordt.”

Lijkt het jou nu ook gaaf om te trouwen in een trouwpak op maat en wil je weten hoe je je kunt voorbereiden op de afspraak? Lees dan dit artikel: Hoe bereid ik me voor op mijn afspraak bij Suits and ties?.