Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Trouwen in december, er zijn niet veel mensen die dat aandurven. Maar Marlon en zijn vrouw wel! Wij spraken hem naar aanleiding van zijn december bruiloft en in deze blog kun je zijn ervaring lezen!

Je bent op 14 december 2019 getrouwd, hoe was de bruiloft?

“Het was een mooie en bijzondere dag. En we hebben heel veel geluk gehad met het weer. Op de momenten dat het droog moest zijn voor de foto’s, was het gelukkig droog. En op de momenten dat het regenen, mocht het ook regenen. Want toen zaten we in de auto, waren we in de kerk of op locatie. Dus dat was prima en hadden we geluk mee. Maar het was een hele fijne dag.”

Wat vond je het allerleukste op de dag zelf?

“Haha, het allerleukste? Ja, dat was eigenlijk een boerentraditie. Mijn vrouw komt van een boerenlandschap en ik moest haar daar ophalen. De traditie daar is dat boeren een tractor voor de deur zetten om de weg te blokkeren. En dan staat er een bord op met: “bruidje halen, kratje bier betalen.”. Dat was wel heel uniek. Die zag ik niet aankomen haha!”

En wat heb je gedaan ter voorbereiding van de bruiloft en het uitzoeken van jouw trouwpak?

“We zijn naar de bruidsbeurs geweest in Enschede. Daar hebben we onze bloemist getroffen. Wat blijkbaar een klant van mij was, maar wat ik nog niet wist! De fotograaf hebben we ook daar gevonden. En we hebben jullie, Suits and ties, daar ontmoet. Dus op de bruidsbeurs hebben we eigenlijk veel zaken kunnen regelen.”

Hoe vond je het om als man naar een trouwbeurs te gaan?

“Je kiest ervoor om te trouwen, dus dan hoort dit er gewoon bij. Maar ik ervaar het ook wel als een gezellige dag. Je kunt er met mensen praten die ervaring hebben met trouwen en de zaken er omheen. Ik trouw maar één keer en voor mij is alles nieuw, maar voor de betrokken partijen is het een dagelijkse gang van zaken. Dus op de beurs kon ik wat meer kennis en ervaring opdoen.”

Wat maakt dat je hebt gekozen voor Suits and ties?

“Volgens mij werkt er bij jullie één man, die stond daar zelf op de beurs, en die kwam heel enthousiast en leuk over. Maar ook gewoon heel normaal. Dat maakte wel dat we voor jullie kozen. Het normale down-to earth gevoel en de rust. Je kunt wel op mij afspringen, maar dat levert je niks op. Ik ben gewoon iets rustiger, degene die het aanhoort en dan zelf de beslissing neemt. Daar kon hij goed mee omgaan en dat gaf mij het vertrouwen.”

“En ook toen ik langs kwam bij Suits and ties was de sfeer heel relaxed en meegaand. Dat is een fijne setting voor het uitkiezen van je trouwpak.”

Hoe vond je het om zelf jouw trouwpak op maat uit te kiezen?

“De eerste keer dat ik bij Suits and ties kwam, was ik wel verbaasd. Ik had niet verwacht dat het zo diep zou gaan. Je krijgt 6 mappen met stoffen voor je en daar kun je dan een kleur uit kiezen voor jouw pak. Dat vond ik nog wel lastig. Dus toen heb ik gezegd van ik ga eerst nog wat pakken passen, kijken wat ik mooi vind en dan kom ik daar op terug. En dat heb ik ook gedaan. Uiteindelijk ben ik wel op een stofje uitgekomen wat dicht bij de eerste keuze lag. Maar net een klein beetje anders. En het mooie is dat alles op maat is en met alle kleuren van de wereld. Dat is wel heel gaaf.”

“Bij een maatpak kun je alles zelf kiezen. Tot de biesjes en het aantal gaten aan toe. Dat is wel iets wat bij mij past. Ik ben iemand die graag iets unieks heeft. En niet zomaar mee gaat in wat de rest van de maatschappij doet.”

“Ik heb uiteindelijk wel gewoon voor een blauw trouwpak gekozen haha! Dus de kleur is niet heel uniek. Maar het gilet, waarbij je ook voor de achterkant je eigen print kunt kiezen. De initialen die je op je overhemd kunt laten zetten. En de trouwdatum aan de binnenkant van het jasje. Die kleine dingen maken het voor mij helemaal af.”

Hoe was de reactie van jouw vrouw en omgeving?

“De eerste reactie van mijn vrouw? Ja, die vond het helemaal geweldig. En ik dat van haar trouwens ook hoor!”

“En de omgeving had het allemaal over de schoenen. Dat vonden ze wel heel bijzonder. Het zijn van die schoenen met slangenleer. Ja, ik vind het zelf ook nog steeds unieke schoenen.”

Welke tip zou je een toekomstige bruidegom meegeven?

“Zorg dat je weet wat je wilt. Denk na over welke kleur je mooi vindt of ga eerst pakken passen in verschillende kleuren. Als je dan voor een maatpak komt, weet je al wat je mooi vindt en kun je makkelijker een keuze maken uit de vele mogelijkheden.”