Suits and ties

9,2 10

271 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Ze moesten hun bruiloft twee keer uitstellen… Maar op 4 september 2021 mocht het eindelijk plaatsvinden: de bruiloft van Peter Spit en zijn vrouw. In dit artikel vertelt hij alles over de grote dag en de zoektocht naar een trouwpak.

Hoe was de grote dag?

Na onze bruiloft twee keer te hebben uitgesteld hebben we ervoor gekozen de bruiloft op 4 september 2021 wel door te laten gaan. Daarover hebben we best wel wat stress gehad. Het avondfeest kon door de corona-maatregelen niet doorgaan zoals we ons hadden voorgesteld. Maar we zagen het ook niet zitten om de bruiloft voor een derde keer uit te stellen. En wat hebben we met deze keus een geluk gehad. Het was prachtig weer en we hebben volop genoten samen met elkaar, onze familie, vrienden en onze kindjes Evi van vijf en Lize van drie.

We houden enorm van festivals en hebben ervoor gekozen dat thema ook in onze bruiloft terug te laten komen. We hebben ervoor gekozen om de ceremonie te laten plaatsvinden onder een mooie tent op de buitenlocatie van camping de Belten in Hardenberg. We hebben het terrein aangekleed als een mini-festival terrein en hebben gezorgd voor lekkere muziek, leuke spellen en natuurlijk genoeg te eten en te drinken. De VW-bus die we voor de bruiloft hadden gehuurd hebben we lekker midden op het festivalterrein gezet, en is in veel foto’s terug te zien. Erg leuk! Ook onze meiden vonden het fantastisch om met de bus mee te mogen rijden.

We hebben een prachtige dag gehad. ’s Avonds hebben we binnen de mogelijkheden met onze vrienden en familie nog een leuk feestje kunnen bouwen. Het grote feest dat we in gedachten hebben halen we in de toekomst wellicht nog in.

Hoe ben je bij Suits and ties terecht gekomen?

Ik had voor mijn trouwpak een heel specifieke kleur in gedachten die ik zelf erg graag draag. De kleur staat me goed en is daardoor ook in mijn kledingkast veel terug te vinden. Ik draag normaal gesproken vrijwel nooit een pak, dus wilde me er goed in voelen. Ik wilde graag een mooi getailleerd, enigszins sportief ogend pak, zodat ik er witte sneakers onder aan kon trekken. Nette schoenen draag ik namelijk nog minder vaak dan een pak! Ik kwam na wat zoekwerk terecht bij Suits and ties in Hardenberg.

Hoe vond je het om zelf jouw maatpak samen te stellen?

Het contact dat ik had met Linda via de telefoon voelde meteen vertrouwd, ik heb daarom een afspraak gemaakt om te kijken wat de mogelijkheden waren. En die waren enorm! Er zijn zoveel dingen om te kiezen, dat had ik niet verwacht. Maar ik ben wel erg blij dat ik op deze manier mijn eigen pak kon samenstellen. De maten, kleuren, stoffen, allerlei details. Ze zijn natuurlijk allemaal te kiezen als je een pak op maat laat maken. Ik vind dit zeker een aanrader, niet alleen vanwege de wat minder gangbare kleur van mijn pak, maar ook omdat een maatpak natuurlijk veel mooier zit dan een confectiepak uit de winkel.

Wat was de eerste reactie van jouw vrouw?

We hebben wel even een traantje weggepinkt toen we elkaar die ochtend voor het eerst weer zagen. Mijn vrouw zag er prachtig uit, en was gelukkig ook erg blij met hoe ik er uit zag. Ik heb haar lang voor de gek gehouden door te zeggen dat de kleur van mijn pak niet echt standaard was. Wat was ze bang dat ik in een rood pak voor de deur zou staan! Ook zij vindt deze kleur me erg mooi staan, dus ze was erg tevreden.

Welke tip zou je een toekomstige bruidegom meegeven?

Ik zou Suits and ties uit Hardenberg van harte willen aanbevelen. De persoonlijke aanpak, de mogelijkheden, de service. Maar bovenal een pak dat perfect past en speciaal voor jou gemaakt is. Ik had het niet anders gewild.

Fotograaf: Bertil van Wieren