Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Een pak is een pak toch? Toch niet. 😉 Vooral niet als we het hebben over een smoking in vergelijking met een ‘normaal’ (trouw)pak. In het heel kort: een ‘normaal’ pak kan je in principe iedere dag aan. Een smoking is meer voor speciale gelegenheden. In dit artikel leggen we je het verschil uit!

Het verschil in materiaal

Een groot verschil in het materiaalgebruik bij een smoking versus een trouwpak, is het gebruik van satijn bij een smoking. Bij een algemeen pak zie je vrijwel nooit gebruik van satijn, terwijl dit bij de traditionele smoking standaard is. Je ziet satijn op de revers, knopen en broekspijpen. Een pak wordt normaliter van één stof gemaakt. Daarnaast heb je bij een pak keuze uit heel veel verschillende kleuren. Terwijl een smoking veelal wordt gemaakt in zwart of donkerblauw.

Wanneer draag je een smoking?

Zoals we in de introductie al aangaven: een pak kun je in principe iedere dag aan. Bijvoorbeeld naar je werk, mits dit passend is in jouw branche. Dit maakt een pak dus heel toegankelijk. Een smoking is juist veel minder alledaags. Het is formeel en wordt gemaakt voor een speciale gelegenheid. Veel mannen dragen het als avondkleding voor een feest.

Een smoking op de bruiloft?

En nu natuurlijk de hamvraag: kun je een smoking aan op jouw bruiloft? Zeker weten! De smoking wordt op een bruiloft veelal in de avond gedragen, tijdens het feest. Maar het ligt natuurlijk ook geheel aan de setting en dresscode van je bruiloft. Een smoking past goed bij een traditioneel bruiloftsfeest. Maar mocht je gaan voor een hippe ‘boho’ bruiloft, dan is een normaal trouwpak wellicht een meer passende keuze. 😉

Welke schoenen draag je bij een smoking?

Last but not least, de schoenen. Je wilt natuurlijk weten hoe je jouw smoking helemaal af maakt. Zodat je hem ook volledig traditioneel in stijl kan dragen. Bij een smoking draag je het liefst echte klassieke zwarte lakschoenen met veters. Staan die niet in jouw kast of hebben deze schoenen niet jouw voorkeur? Ga dan voor zwarte schoenen van glad leer.

Yes! Nu weet je het verschil tussen een smoking en een ‘normaal’ pak én hoe je deze draagt. Wij zijn heel benieuwd: welke van de twee is jouw favoriet?