Suits and ties

9,2 10

271 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Als bewuste bruid en bruidegom in spe, willen jullie natuurlijk dat jullie grote dag net zo eco-friendly is als jullie dagelijkse routine. Gelukkig is een duurzame bruiloft tegenwoordig meer dan alleen een trend – het is een nieuwe manier van trouwen! Er zijn dus genoeg mogelijkheden om jullie dag speciaal én duurzaam te maken. Laat je inspireren door onze tips en ideeën.

Duurzame trouwlocatie

De eerste stap bij het organiseren van jullie groene bruiloft is het vinden van een duurzame trouwlocatie. Een prachtige botanische tuin, een eco-lodge midden in het bos of een idyllische eco-camping zijn hier een aantal voorbeelden van. Om nog een stapje verder te gaan, kun je kiezen voor een locatie die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Zo zijn jullie groen bezig en maken jullie het heel gemakkelijk voor jullie gasten om bij de bruiloft aanwezig te zijn!

Duurzame decoraties

Laat wegwerp decoraties zoals ballonnen, confetti en plastic versieringen achterwege. Decoreer de trouwlocatie met natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen. Denk aan items van gerecycled papier, bamboe en hout. Voor extra sfeer kun je gezellige ledlampjes ophangen, de tafels dekken met tafelkleden en servetten van biologisch katoen en overweeg om plantjes te gebruiken in plaats van tafelboeketjes. Deze kun je na afloop als cadeautje of bedankje aan de gasten meegegeven.

Duurzame trouwoutfit

Jullie trouwoutfits kunnen ook een groen tintje krijgen. Wist je bijvoorbeeld dat je trouwkleding kunt huren? Of nog beter, hergebruik! Zo zijn er prachtige tweedehands trouwjurken of kiezen sommige bruiden ervoor om de trouwjurk van hun moeder te dragen. Extra bijzonder door de emotionele betekenis die erachter zit. Voor de bruidegommen: draag een trouwpak dat niet alleen goed staat, maar ook goed doet. Natuurlijke stoffen zoals biologisch katoen of linnen zijn trendy en super duurzaam. Maak je look compleet met vegan schoenen of mega-comfortabele schoenen die je na je trouwdag gewoon weer kunt dragen.

Duurzame trouwringen

Trouwringen zijn niet alleen een teken van liefde, maar laten ook zien dat jullie om mens en milieu geven. Kies voor ringen van gerecycled goud of zilver. Dit helpt om minder nieuwe metalen te delven en spaart belangrijke natuurlijke bronnen. Een andere optie is om te kiezen voor trouwringen van fairtrade goud of conflictvrije diamanten. Deze materialen worden op een eerlijke manier verkregen en verhandeld.

Duurzaam trouwboeket

Bloemen zijn vaak niet zo duurzaam. Ze worden uit verre landen overgevlogen en geteeld in een grond met giftige chemische stoffen, in verwarmde en verlichte serres. Maar geen zorgen, je kunt zeker bepaalde keuzes maken om je trouwboeket te verduurzamen. Kies voor lokale en seizoensgebonden bio-bloemen. Of pluk je eigen trouwboeket bij een pluktuin, ook heel leuk om samen met je bruidsmeisjes te doen. Om er na je bruiloft nog lang van te genieten, kun je droogbloemen van je bruidsboeket maken.

Biologische catering

Op jullie grote dag willen jullie natuurlijk alleen het allerbeste. En dat geldt ook voor het eten! Laat heerlijke vegetarische of veganistische hapjes rondgaan. Serveer een diner met biologische streekproducten. En als jullie ook wat vlees of vis op het menu willen, ga dan voor een biologische cateraar die net zo begaan is met dierenwelzijn als jullie. Zo genieten jullie van het eten op jullie bruiloft, wetende dat het met liefde en respect is bereid. Jullie gasten zullen deze verantwoorde keuze vast ook waarderen. Vooral nu, in een tijd waarin iedereen wat bewuster let op wat ze eten. Extra tip: Neem eventuele left-overs mee naar huis om voedselverspilling tegen te gaan.

Duurzaam trouwvervoer

Wie duurzaam wil trouwen, kan natuurlijk niet met een sportwagen met een luid ronkende motor en vervuilende uitlaatgassen aankomen op de bruiloft. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om op een milieubewuste wijze jullie entree te maken. Wat dachten jullie van een oer-Hollandse fiets als trouwvervoer? Met een beetje creativiteit, wat leuke versieringen en een likje verf, kunnen jullie je standaard fietsen pimpen om toch in stijl te arriveren. Als jullie liever een beetje extra luxe willen, zonder het milieu te belasten, dan is een elektrische auto de oplossing. Met alle moderne gemakken aan boord zijn jullie helemaal eco-chic onderweg naar de trouwlocatie. Vergeet niet om de auto van tevoren op te laden, want het laatste wat je wil is te laat komen voor jullie eigen bruiloft!

Door bewuste keuzes te maken, kunnen jullie een verschil maken voor de wereld om jullie heen en tegelijkertijd een onvergetelijke dag beleven.