Je hebt een mooi pak laten aanmeten en het zit als gegoten. Je bent er trots op en je wilt hem natuurlijk wel graag zo lang mogelijk zo mooi houden als je hebt gekregen. Het onderhoud van een maatpak is niet zomaar iets. Er komen een aantal dingen bij kijken waar je op moet letten. In deze blog geven wij jou 5 tips voor het onderhouden van jouw maatpak.

1. Kreukels uit je maatpak krijgen

Het is natuurlijk beter om kreukels te voorkomen, maar kon je echt niet aan kreukels ontkomen? Dan is het mogelijk om jouw maatpak te strijken. Maar let wel op! Om je pak te strijken is het van belang dat je het strijkijzer niet direct in contact brengt met het pak. Zorg ervoor dat je een laken of een doek tussen het pak en het strijkijzer legt. Zo voorkom je schade en glinstering aan de stof. Om hardnekkige kreukels te verwijderen kun je het pak vanuit de binnenkant strijken. Ook hier is het van belang dat je een laken of doek tussen het pak en de strijkijzer legt. Ben je klaar met strijken? Hang jouw pak dan over een brede gevormde kleerhanger (Uiteraard krijg je er bij Suits and ties één meegeleverd ?).

2. Stof op je maatpak

Om het stof van jouw pak te halen zijn er speciale borstels. Deze borstels halen de pluisjes en stof van jouw maatpak zonder deze te beschadigen. Wil je jouw maatpak voor een tijdje weg hangen? Dan is het aan te raden om hem eerst even af te borstelen. Let op! Borstel altijd in de richting van het weefsel. We raden het niet aan om plakkerige kleding rollers te gebruiken bij het verwijderen van stof op het pak, deze kunnen namelijk schadelijk zijn voor de stof van het pak.

3. Was je maatpak niet

Het is niet aan te raden om jouw maatpak uit te wassen. Wanneer je jouw maatpak in de wasmachine stopt, kan het ervoor zorgen dat de vezels van het pak aangetast worden. En hier wordt jouw pak niet mooier van! Het beste is om het pak naar de stomerij te brengen. Zij weten precies hoe ze jouw pak op maat kunnen reinigen.

4. Hang jouw maatpak zorgvuldig op

Hoe vaak hang jij even snel jouw colbert over een leuning van een stoel of aan een kapstok? Dit is helaas niet bevorderend voor de schouders van het pak. Het is beter om jouw maatpak aan een kledinghanger te hangen die de schouders goed opvult zodat deze niet uit hun vorm raken. Wanneer je jouw pak voor een langere tijd opbergt, zorg er dan voor dat je dit doet in een hoes. Wanneer je jouw pak in de kast hangt, geef hem dan tijdens het hangen voldoende ruimte om te luchten en om het kreuken tegen te gaan. Je kunt de pantalon verticaal ophangen over een kledinghanger of in een broekklem. Let erop dat je jouw pantalon vouwt op de ingestreken vouwlijn.

5. Eerste hulp bij vlekken

Heb je een vlek op je pak? Een klein vlekje kan meestal met een tandenborstel verwijderd worden. Zorg er wel voor dat je in de richting van de kleine haartjes mee borstelt. Is de vlek wat groter?  Dep deze dan droog, maar ga zeker niet wrijven! Wanneer je over de vlek wrijft, dan wrijf je het in de vezels van de stof. Hierdoor komt de vlek nog dieper in jouw pak en dit maakt het moeilijker om de vlek eruit te krijgen. Als de vlek er echt niet uit wil, breng hem dan direct naar de stomerij.

Heb je nog vragen over het onderhoud van jouw maatpak? Schroom dan niet om ze aan ons te stellen. We helpen je graag!

Menu
Suits and ties

9,1 10

246 Beoordelingen