Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

De meeste bruidsparen kiezen voor een bruiloft in de lente of de zomer. Logisch natuurlijk: met mooi weer is iedereen vrolijker en de temperaturen zijn wat aangenamer voor het dragen van een trouwjurk. In de zomer kan het dragen van een trouwpak daarentegen af en toe wel erg warm zijn. 

Wat dacht je van trouwen in de herfst? Een beetje kou maakt voor jou toch helemaal niets uit? Trouwen in de herfst kan namelijk ontzettend romantisch kan zijn! Mits je natuurlijk een beetje rekening houdt met ons Hollandse weer, maar dat mag de pret niet drukken. De warme kleuren en knusse sfeer zorgen voor een romantische setting. Wij laten je zien hoe leuk het is om te trouwen in de herfst!

Prachtige natuur

De natuur is in de herfstmaanden stiekem wel op z’n mooist. De blaadjes aan de bomen worden geel, oranje en rood. Dat zorgt voor een warme en knusse sfeer. Perfect voor romantische bruidsfoto’s dus! Met een prachtig ondergaand zonnetje schiet je zo de mooiste beelden. Natuurlijk moet je wel rekening houden met het feit dat er eventueel wat regen kan vallen. Maar in Nederland weet je sowieso toch nooit wanneer het regent. De perfecte locatie om te trouwen in de herfst is dan ook wel in de omgeving van een mooi bos. Denk aan een romantisch kasteel met ophaalbrug en een karakteristiek interieur. Dat klinkt als een sprookje, toch?

Knusse sfeer

De herfst zorgt voor een hele gezellige en knusse sfeer. Het haardje aan, kaarsen aan, rood wijntje erbij en genieten van een uitgebreid diner: dat klinkt toch heerlijk? Zeker met de nodige decoratie creëer je een ultieme herfst sfeer op de trouwlocatie. Ook het eten rondom de herfstmaanden is genieten geblazen. Denk aan heerlijke stoofpeertjes, wild vlees, gevulde portobello’s en uiteraard een goed glas rode wijn. Met al jullie dierbaren aan een lange tafel kun je rekenen op een bourgondische bruiloft. Genoeg redenen dus om te trouwen in de herfst!

Meer beschikbare locaties als je trouwt in de herfst

Naast dat het ontzettend knus is om te trouwen in de herfst, is het ook wat praktischer. Het zal bijvoorbeeld makkelijker zijn om een locatie en fotograaf te regelen, want de meeste mensen trouwen in de lente of de zomer. In ‘het trouwseizoen’ moet je er op tijd bij zijn om te kunnen trouwen bij de gewenste locatie op de gewenste datum met de fotograaf die jij het allerbeste vindt. Als je trouwt in de herfst, gaat dit waarschijnlijk allemaal wat makkelijker én zullen de kosten misschien wel wat lager zijn. Ook al is het wel zo prettig om alle belangrijke zaken op tijd te regelen, toch? (Wist je dat we ook een checklist voor de bruidegom hebben gemaakt? Zo weet je precies wat je allemaal moet regelen voor de bruiloft!). Trouwen in de herfst scheelt dus best wel wat stress!

De meest trendy herfstkleuren

Misschien kun je het al raden: de kleur bruin is een van de meest trendy herfstkleuren om te dragen wanneer je gaat trouwen. Wanneer je aan de herfst denkt, dan denk je al snel aan de verkleurde bladeren en kastanjes. Aardetinten passen dus perfect in dat plaatje en laat dat nou een van de laatste trends zijn. Voeg details toe in de kleuren oranje, terracotta of bordeaux rood om je trouwpak helemaal herfst ready te maken. Benieuwd of een bruin trouwpak wat voor jou is? Je leest er hier alles over! Zo pas je perfect in het ‘herfstplaatje’. Deze kleuren kun je overigens ook na je bruiloft nog gemakkelijk dragen en stylen. Trouwen in de herfst is dus zo gek nog niet.

Te warm of te koud? Over je trouwpak hoef jij je geen zorgen te maken

Ben je bang om het koud te krijgen in je trouwpak? Maak je maar geen zorgen! Bij een trouwpak op maat, kun je echt bijna alles personaliseren. Je kunt dus ook kiezen van welke (dikte) stof jouw trouwpak gemaakt wordt. En wij van Suits and Ties zijn er uiteraard om je te adviseren welke stof je het beste kunt kiezen, als je gaat trouwen in de herfst. Ben je juist bang dat een dikkere stof trouwpak te warm is? Als je kiest voor een 3-delig trouwpak, dan draag je ook een gilet. Zo kun je rustig je colbert uit doen, op het moment dat het te warm is en dan zien mensen nog steeds dat jij de bruidegom bent.

Trouwen in de herfst is dus knus, gezellig, sfeervol en biedt ook nog eens ontzettend veel opties voor je trouwpak. Wij zijn dus groot fan van een herfstbruiloft. Hoe denk jij over trouwen in de herfst? Wij zijn benieuwd!