Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Hoe romantisch is trouwen in de sneeuw? Vraag het maar aan degene die je bijna jouw vrouw mag noemen. 😉 Hoewel je in Nederland nooit weet of en wanneer het gaat sneeuwen. Trouwen in de winter is knus en zeker net zo glamorous als trouwen in de lente of zomer. Er zijn alleen wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en daar vertellen we je in deze blog meer over!

Trouwen rond de feestdagen?

In welke maand moet je trouwen in de winter? Je hebt in de decembermaand te maken met veel feestdagen. Wil je die juist vermijden? Dan kun je wellicht beter trouwen in januari. Maar je kunt ook voordelig gebruik maken van de feestdagen. Veel mensen zijn namelijk vrij in die periode, waardoor het wellicht makkelijker is om een bruiloft te plannen doordeweeks. (Lees: kostenbesparing!) Je zal alleen wel op tijd moeten communiceren wanneer je gaat trouwen, voordat mensen andere plannen hebben. Want wat denk je van wintersport?

Wat moet de bruidegom aan in de winter?

Voor een bruidegom is trouwen in de winter niet heel ingewikkeld. Een trouwpak kun je namelijk gemakkelijk laten maken van dikkere stof, waardoor je het absoluut niet koud hoeft te hebben! En als je kiest voor een 3-delig pak, dan kun je binnen gerust het colbert uittrekken. Met een gilet aan, zien de gasten nog steeds dat jij de bruidegom bent. 😉 Of kies wellicht voor een tweede outfit (of alleen een tweede colbert). Dan heb je een outfit voor de koude momenten buiten en een outfit voor de warmere momenten binnen. Zo heb je het niet koud buiten en loop je binnen niet te zweten. Ook wel prettig.

Hier moet je rekening mee houden bij een winterbruiloft

Zoals eerder genoemd is het handig om op tijd de bruiloft te plannen en te communiceren met je gasten. Maar het is ook handig om rekening te houden met de fotoshoot. In de winter is het koud! En je wilt natuurlijk niet met alleen maar foto’s met rode neuzen en wangen. Deel daarom de fotoshoot in, in kleine stukjes. Maar houd er wel rekening mee dat je op een winterse dag weinig daglicht hebt en het al vroeg donker wordt. Daarin kan een fotograaf je natuurlijk altijd adviseren.

Houd daarnaast rekening met het juiste trouwvervoer. Echt romantisch vervoer, voor als je gaat trouwen in de winter, is natuurlijk een paard en wagen of een arreslee. Maar ook dit kan behoorlijk koud zijn! Kies je voor een trouwauto? Let dan even op wat voor soort auto. Als je gaat voor een oldtimer, is het wel prettig dat deze verwarming heeft. Zo hoef je niet klappertandend aan te komen op je eigen bruiloft. 😉

Voordelen van trouwen in de winter

Maar er zijn ook genoeg voordelen van trouwen in de winter. Wat denk je namelijk van het winterse eten, bijvoorbeeld een lekker Hollands stamppot buffet? En het schenken van glühwein en warme chocolademelk? Of ga voor gerechten die wild bevatten voor een lekker winters diner. Intens genieten!

Bovendien zal het in de winter veel makkelijker zijn om die ene gave (populaire) trouwlocatie te reserveren en de allerbeste fotograaf in te huren. Er zijn nu eenmaal veel minder mensen die trouwen in de winter. Wist je dat januari de minst populaire maand is om te trouwen?

Maar een winterse bruiloft kun je juist heel romantisch decoreren met kaarsjes en warme kleuren. De typische winterkleuren groen, rood, zilver en goud zorgen voor een echte kerstsfeer. Of ga voor een neutralere doch chique combinatie, zoals wit met zilver of goed. En hang een mistletoe op! Een winters plantje met een romantische betekenis, want de lucky one onder de mistletoe mag je een kus geven. En op de donkere winteravonden is een afsluiting met vuurwerk ook heel romantisch. Genoeg ideeën dus!

En als klapper op de vuurpijl kun je lekker op honeymoon gaan naar een warm land! Daar zeg je toch geen nee tegen?

Wat denk jij van trouwen in de winter?