Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

De meeste stellen trouwen in de lente of in de zomer. Logisch, want dan is het meestal mooi weer en kun je de bruiloft ook lekker (deels) buiten vieren. Maar waar moet je rekening mee houden als je gaat trouwen in de zomer? We vertellen het je in dit artikel.

Ga voor een driedelig trouwpak

We kunnen ons voorstellen dat je bij een driedelig trouwpak nu al denkt van: dat is toch veel te warm? Ja en nee. Allereerst kun je met een pak op maat kiezen uit verschillende stoffen, waardoor je heel goed rekening kunt houden met verschillende temperaturen. De andere gedachte achter een driedelig pak is dat je gerust je jasje uit kunt doen als je het warm hebt en dat je dan nog steeds herkenbaar bent als de bruidegom. En andersom als je het ’s avonds koud krijgt, dan heb je je colbert nog en trek je hem weer aan.

Houd rekening met het weer

Trouwen in Nederland vraagt altijd om rekening houden met het weer. In de zomer mogen we dan wel vaak mooi weer hebben, het kan dan ook nog steeds heel hard regenen en onweren. Zorg dat je daarop inspeelt met de locatie, je outfit en eventueel benodigde accessoires voor jezelf en voor de gasten. Denk aan paraplu’s! En vergeet vooral je zonnebril niet. Het is heel vervelend om tegen de zon in te moeten kijken en het kan zelfs hoofdpijn veroorzaken. Daar heb je vast geen zin in op jullie grote dag.

Zomers genieten

In de zomer eet je hele andere dingen dan in de winter. Je kunt lekker genieten van zomers cocktails, een barbecue en wat denk je van ijs? En je maakt het nog feestelijker door er een mooi geheel van te maken met een thema. Denk aan bloemen, (pastel)kleuren of andere hippie accessoires. Maar wellicht moet je voor dat soort ideeën bij je partner zijn. 😉 Weet dat je er een mooi geheel van kunt maken door een thema aan je bruiloft te koppelen en ga daar eens over in gesprek. Oh, en hoe romantisch is het om samen van de zonsondergang te genieten?

Begin op tijd met plannen

Dit is misschien nog wel het belangrijkste. Begin op tijd met plannen, want de zomer is populair. Wat betekent dat locaties sneller volgeboekt zijn, evenals fotografen, trouwvervoer en catering. Dus verdiep je op tijd in wat jullie willen en zorg dat je alvast een datum reserveert. Hetzelfde geldt voor de gasten. Als je gaat trouwen in de zomer, trouw je natuurlijk in een vakantietijd dus verstuur je kaarten op tijd!

Wij wensen jullie alvast heel veel plezier met jullie zomerbruiloft! Enjoy your day!

 

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor de bruiloft? Neem dan eens een kijkje bij ons gratis magazine.