Trouwen in een blauw trouwpak

Blauw is nu eenmaal de meest verkochte kleur, als het gaat om trouwpakken. Is het dan te standaard om te trouwen in een blauw trouwpak? Nou nee. Blauw is nu eenmaal een veilige kleur, maar het hoeft echt niet standaard te zijn. Vergeet niet dat de kleur blauw heel veel verschillende tinten kent en je daar ook opvallende details aan toe kunt voegen!

Waar staat de kleur blauw voor?

Blauw staat voor vrede, veiligheid en vertrouwen. Dat is natuurlijk wel prettig als bruidegom zijnde. ;) Bovendien is het een kleur die de meeste mensen gewoon goed staat en die in veel verschillende tinten verkrijgbaar is. Denk maar aan lichtblauw, donkerblauw, grijsblauw en zelfs groenblauw. Allemaal blauw en toch allemaal heel verschillende kleuren.

Heb je toch liever een echt opvallend pak? Bekijk dan deze blog eens met de meest opvallende pakken van afgelopen trouwseizoen.

Kleuren accessoires die goed passen bij een blauw trouwpak

Een blauw trouwpak is eenvoudig te combineren met verschillende kleuren accessoires. We zien dat blauw regelmatig gecombineerd wordt met roze, wit/crème of houten accessoires en natuurlijk cognackleurige schoenen. Maar je kunt ook verschillende tinten blauw met elkaar combineren of een kleur die je minder snel verwacht, zoals paars! Oftewel: de keuze is reuze.

blauw trouwpak

Je kunt blauw ook minder ‘standaard’ maken door te kiezen voor een opvallend gilet in een andere kleur. Zie bijvoorbeeld dit gilet met kleine ruitjes en de oranjebruine details. Dat maakt een blauw pak alweer heel anders! Daarnaast bewaart de blauwe kleur hier ook juist de eenheid en zorgt het voor een unieke uitstraling. Een zwart of groen pak had hierbij bijvoorbeeld een veel ouderwetsere uitstraling gegeven.

stropdas maatpak

Oh, en je hoeft absoluut niet bang te zijn dat je -als je kiest voor blauw- in hetzelfde trouwpak loopt, als iedereen. Want dat is het voordeel van een maatpak: je kunt het volledig personaliseren naar jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan een print aan de binnenkant van je colbert, initialen op de mouw van je overhemd of in je colbert, etc. Wil je meer weten over hoe je jouw maatpak kunt personaliseren bij Suits and ties? Lees dan deze blog.

Hieronder nog een paar foto’s van onze klanten die laten zien hoe mooi en onderscheidend een blauw trouwpak kan zijn!

 

Menu
Suits and ties

9,1 10

247 Beoordelingen