Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Op je bruiloft is het redelijk vanzelfsprekend om een pak te dragen. En bij het uitoefenen van sommige beroepen ook. Toch vindt niet elke man dit even leuk. Ieder z’n smaak en kledingstijl uiteraard. Maar wist je dat er ook voordelen zitten aan het dragen van een pak? In deze blog geven wij je een paar redenen waarom jij een pak zou moeten dragen.

Meer zelfvertrouwen in pak

Wist je dat het dragen van een pak je meer zelfvertrouwen kan geven? Ideaal wanneer je een moeilijk gesprek moet voeren of een presentatie moet houden. Uit onderzoek is gebleken dat tweederde van de mannen zich zelfverzekerder voelt in een pak. Dit hebben wij uiteraard ook even getest op onze eigen social media. En een groot deel van de respondenten gaven aan dat zij zich ook daadwerkelijk zelfverzekerder voelen in een pak.

Niet zo gek ook, want het dragen van een pak geeft je een zekere uitstraling en status. Mits het pak goed zit. Lees: geen te lange of te korte broekspijpen, een colbert dat goed zit in de schouders en netjes dicht kan. Wil je meer weten over wanneer een pak goed zit? Lees dan deze blog: Hoe draag je een pak?

Beter abstract denken

Het stukje over meer zelfvertrouwen is misschien nog wel voor de hand liggend, maar het dragen van een pak is ook heel goed voor je abstracte denkvermogen. Wat dat inhoud? Nou, het wil zeggen dat je beter zaken kunt overzien en minder snel focust op kleine details. Scheelt dus een hoop tijd! En bovendien kun je beter omgaan met negatieve feedback en doe je minder snel impulsieve aankopen. Klinkt als de perfecte outfit voor je werk toch? En al helemaal als je een leidinggevende functie hebt of nastreeft.

Oh en psst.. een groot deel van de mannen voelt zich ook sexy in een pak. Dus niet alleen zakelijk kun je profijt hebben van het dragen van een pak. 😉 En het is vast ook niet geheel onbekend dat vrouwen het – over het algemeen – wel leuk vinden om te zien toch?

Nou mannen, hebben jullie nog meer redenen nodig om wat vaker een pak aan te trekken?

Geen goedzittend pak in huis? Wij helpen je er graag aan! Lees hier meer over onze maatpakken.