Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Op jouw grote dag wil je natuurlijk niets vergeten en moet alles tot in de puntjes geregeld zijn. Toch?! Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij een wedding checklist voor jou als aanstaande bruidegom gemaakt. Zo weet je zeker dat jullie niets zullen vergeten in de voorbereiding en kunnen jullie in alle rust genieten van de grote dag!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wij zijn van mening dat een goede voorbereiding erg belangrijk is om ervoor te zorgen dat je op de grote dag zorgeloos kunt genieten. Allereerst moet je natuurlijk weten wanneer je gaat trouwen en wat je budget is. Ook is het van belang om over de ceremonie na te denken, wil je dat wel? Of gaan jullie voor een receptie? Welke mensen heb je nodig om alles te realiseren? Denk aan ceremoniemeesters, getuigen en een ringdrager. Zorg dat je deze mensen op tijd vraagt, zodat je er niet alleen voor staat. Vergeet ook niet te zorgen dat alle administratieve taken geregeld zijn, misschien niet het allerleukste, maar wel ontzettend belangrijk!

Waar moet je op tijd over nadenken als bruidegom?

Droomlocatie
Misschien wel een van de belangrijkste onderdelen op deze wedding checklist is de locatie van jullie bruiloft. Heb je al een droomlocatie in je hoofd? Reserveer het dan zo snel mogelijk! Dan hoef je daar in ieder geval niet meer over na te denken. Denk hierbij niet alleen aan de locatie van het feest, maar ook aan de officiële aangelegenheden zoals het gemeentehuis of misschien wil je wel in de kerk trouwen. De locatie is de basis van jullie bruiloft, dus zorg dat dit op tijd is geregeld.

Eten en drinken
Natuurlijk wil je niet dat jullie gasten verhongeren. Zorg dus dat je de catering en bruidstaart vroeg van te voren regelt en weet ook waar je voor hebt gekozen. Neem dus de tijd om te proeven. Best een leuke taak van deze wedding checklist en zeker geen straf toch?

Klaar voor een feestje?
En dan is er natuurlijk het grote feest. Maar zonder de muziek is er niet veel feestelijks aan. Denk dus na over hoe je het wilt organiseren. Houden jullie een openingsdans of niet? Dansen jullie de sterren van de hemel dan is het waarschijnlijk niet zo’n probleem, maar als je daar wat meer moeite mee hebt dan zijn een aantal danslessen ook niet overbodig.

Wie nodig je uit? 
De gastenlijst is ook een belangrijk onderdeel in de voorbereiding, vergeet deze dus niet van de wedding checklist af te vinken. Het opstellen van die gastenlijst kan nog wel eens ingewikkelder zijn dan je dacht, want wie mag er de hele dag komen, wie komt er op de receptie en wie op het feest? En wie zie je liever helemaal niet verschijnen? Ga er samen eens goed voor zitten en onthoud vooral: het is jullie dag. Wie willen jullie daar graag bij hebben?

De mooiste beelden
Om jullie grote dag vast te leggen, heb je natuurlijk een fotograaf nodig. Of misschien ook wel een videograaf als jullie zo’n mooie trouwvideo willen laten maken. Professionele fotografen zijn vaak al snel volgeboekt. Het is dus ook van belang om je hierin te verdiepen en eventueel een proefshoot te doen om erachter te komen of de fotograaf bij jullie past. Investeer in een goede fotograaf, want die foto’s zijn uiteindelijk een van de belangrijkste tastbare herinneringen die jullie overhouden aan jullie bruiloft. Kun je deze al afvinken van de wedding checklist? Of moet je dit nog regelen?

Trouwpak
Uiteraard mag je ook jouw maatpak en de nodige accessoires niet vergeten. Jij als bruidegom mag er namelijk ook zeker zijn! Naar onze mening is dit natuurlijk het allerbelangrijkste onderdeel van de hele wedding checklist. Als je op tijd een afspraak bij ons boekt dan komt dat ook helemaal goed. Daarna kun je alvast wegdromen over jullie huwelijksreis. (Dan moet je hem wel boeken he ;))

Waar moet je op tijd over nadenken als bruidegom?

Met bovenstaande taken heb je het grootste gedeelte van de wedding checklist al geregeld en komt de grote dag steeds dichterbij. Tijd om de gasten uit te nodigen! Maar ook om te checken of je alle belangrijke documenten hebt voor de ondertrouw. Dit kan tot 21 dagen voor de bruiloft. Zorg ook dat je weet hoe je van A naar B komt op de dag zelf, dat je bloemen regelt en dat jullie ringen uitkiezen. Toch wel handig als jullie de ringen op tijd hebben uitgekozen. Let erop dat je de juiste maten doorgeeft aan de juwelier. Regel de bedankjes voor de gasten en eventueel een overnachting voor gasten die van ver komen.

Speechen
Heb je alles geregeld? Loop de wedding checklist dan nog een keer door. Heb je overal een vinkje kunnen zetten? Dan kun je eens rustig achterover leunen en gaan nadenken over jouw speech. Schrijf hem uit en oefen een aantal keer. Een echte bruidegom geeft namelijk een speech aan zijn geliefde met al zijn geloften recht vanuit zijn hart. Dat wordt een tranentrekker!

Laatste check 
Om echt relaxed te zijn op de bruiloft is het goed om alle reserveringen nog eens te checken, het to-do lijstje af te gaan, je speech nog een keer door te nemen en te oefenen met het knopen van de stropdas. Allerlei kleine dingen die ervoor zorgen dat je zo relaxed mogelijk op de grote dag bent. Ook kan het handig zijn om op de dag zelf een grooms kit bij je te hebben. Een deo, snoepjes voor een frisse adem of een haarkam kunnen goed van pas komen op de grote dag. Dan hoef je alleen nog te zorgen dat je wat cash geld op zak hebt voor eventuele betalingen of fooien.

Breng als laatste nog een bezoekje aan de kapper en daarna is het een kwestie van ontspannen en genieten! Geniet ook vooral van de voorpret, daar kun je later met een grote glimlach op terugkijken.

Waar moet je op tijd over nadenken als bruidegom?

Als het goed is heb je de hele wedding checklist afgewerkt, afspraken gemaakt met de ceremoniemeesters, met de fotograaf en met alle andere mensen die bij jullie bruiloft betrokken zijn. Op de dag zelf is het aan jou als bruidegom om te genieten en alles los te laten. Laat het maar over je heen komen. Wees blij met alle mensen om je heen die speciaal voor jou en je liefde naar jullie bruiloft komen. Al die lieve mensen die de tijd nemen om deze bijzondere dag met jullie te vieren. Geniet vooral van jouw mooie bruid. Bewonder haar en heb haar lief.

Enjoy this day full of love!