Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Welke kleur accessoires kies ik bij mijn trouwpak

We hebben het eerder al eens gehad over welke kleur pak je zou moeten kiezen, maar nog niet over welke accessoires bij jou passen! Dat gaan we deze keer behandelen; welke kleuren accessoires passen bij jou en jouw trouwpak?

De verschillende kleuren en hun betekenissen

Je kunt je kleurkeuze voor de trouwpak accessoires maken op basis van wat kleuren uitstralen. We zullen per kleur behandelen wat de kleur uitstraalt en waar het goed bij past.

Rood: passie, dynamisch, kracht, signaalkleur

De kleur rood is erg expressief. Het straalt passie en kracht uit, maar is ook echt een signaalkleur. Bij ons in Nederland natuurlijk ook vaak te zien op de verkeersborden. Echter is het wel verstandig om uit te kijken met de kleur rood, het roept namelijk sterke gevoelens op en is daarom niet handig in bijvoorbeeld de zakenwereld. Echter kun je er ook voor kiezen om een mildere kleur rood te nemen, bijvoorbeeld bordeauxrood.

Oranje: energiek, enthousiast, warm

Een warme, maar toch opvallende kleur is oranje. Bovendien straalt het energie en enthousiasme uit. Een kleur die goed te combineren is met donkere kleuren pakken.

Geel: vrolijk, optimistisch, onrustig

Geel is een vrolijke en optimistische kleur. Zorg er echter wel voor dat je niet te veel geel gebruikt, dit kan namelijk juist weer onrustig overkomen. Mits juist gecombineerd, is geel een mooie frisse kleur.

Groen: fris, natuurlijk, onafhankelijk, kalmerend

De kleur groen staat voor frisheid en natuur, maar straalt ook kalmte en onafhankelijkheid uit. Groen staat goed bij zwarte of grijze pakken.

Blauw: wijsheid, vrede, veiligheid, vertrouwen

Blauw is natuurlijk alom bekend van bol.com en KLM. Een kleur die staat voor wijsheid, vrede en betrouwbaarheid. De kleur blauw wordt natuurlijk ook veel gezien als dé kleur van een (trouw)pak en daardoor iets minder snel als accessoire. Maar dat kan echter wel weer als je gaat voor een lichtere tint blauw voor de trouwpak accessoires, bij een donkerblauw pak!

Paars: creatief, vrouwelijk, intiem

De kleur die staat voor creativiteit, maar ook voor vrouwelijkheid, is paars. Een kleur die daardoor misschien wat minder snel door de mannen wordt gekozen als accessoire kleur, maar daardoor niet minder mooi! Paars kan erg mooi staan bij bijvoorbeeld een grijs pak.

Roze: zacht, toegankelijk, vriendelijk, romantisch

We hebben roze al een aantal keer terug zien komen in een blauw met roze geruit pak en oh… we love it! Niet alle mannen zijn fan van de kleur roze, maar het is een hele fijne zachte en daardoor toegankelijke kleur. Het straalt vriendelijkheid uit en ook wel wat romantiek. Roze staat bij bijna elke kleur pak goed!

Grijs: intelligentie, wijsheid, kennis, neutraal

Grijs staat voor intelligentie en wijsheid en is tegelijkertijd een hele neutrale kleur. Een kleur die daardoor eerder wordt gekozen als dé kleur voor het pak, dan als accessoire. Dit kan namelijk al vrij snel ‘saai’ overkomen. Maar mits goed gecombineerd, kan het ook juist heel chique zijn!

Zwart: power, elegantie, macht, rijkdom

Ook zwart is een kleur die sneller gekozen wordt als kleur voor het pak, dan als kleur voor de accessoires. Toch zijn er situaties te bedenken waarin zwart wel een goede accessoire kleur kan zijn, bijvoorbeeld wanneer je kiest voor een opvallende kleur pak. In dit geval is zwart een kleur die staat voor power en juist ook elegantie.

Wit: onschuldig, netjes, neutraal, schoonheid

Is het een kleur of niet? Niet iedereen is het er over eens. Maar wit staat net als grijs voor neutraliteit. Daarnaast staat wit voor schoonheid en netheid. Het komt onschuldig over. Wit kan een geschikte kleur zijn als accessoire, maar in het geval van een trouwpak is het zeker verstandig om dit af te stemmen op de kleur bruidsjurk. Neem bijvoorbeeld een stukje stof van de jurk mee wanneer je de accessoires bij jouw trouwpak gaat uitzoeken.

Kwestie van smaak

Nu je weet waar alle kleuren voor staan en waar ze goed bij passen, rest het ons om te zeggen dat het toch echt een kwestie van smaak is. Niet iedereen vindt dezelfde kleuren en kleurencombinaties mooi. Daarnaast kun je ook nog rekening houden met een kleurenthema op je bruiloft en daar de trouwpak accessoires op afstemmen. Uiteraard zijn wij er ook om je te adviseren welke kleuren goed bij elkaar staan en welke kleuren bij jouw huidskleur passen.

Veel succes met het uitzoeken van de accessoires!