Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Welke kleur trouwpak past bij mij

Het klinkt misschien ietwat vrouwelijk om je af te vragen welke kleur het beste bij je past. Maar het is heel normaal. Vooral wanneer je niet in een ‘standaard’ blauw trouwpak wil trouwen. (Niks mis met blauw!) Wij van Suits and ties adviseren je graag over de kleur, maar in deze blog geven we alvast een tipje van de sluier om je een idee te geven over welke kleur het beste bij je past. We maken hierin onderscheid in drie kleurtypes: warm, koel en neutraal.

Trouwpak kleurtype: warm

Als je een warm kleurtype bent, dan heb je vaak een donkerbruine of donkerblonde haarkleur en je huid heeft een groene/gele ondertoon. De kleuren die dan goed bij jou passen zijn ook vooral warme kleuren. Denk aan oranje, rood en goud. Maar ook koelere kleuren als warm groen, blauw (toch blauw!), olijfgroen, diep turquoise en mosgroen. Of de neutrale kleuren: taupe, warm bruin of crème wit.

Trouwpak kleurtype: koel

Een koel kleurtype heeft heel donkerbruin, zwart of lichtblond haar en jouw huid heeft een blauwige ondertoon. Dit kan echter wel variëren van een hele lichte tot een hele donkere huidskleur. Dus je hoeft niet perse een lichte huid te hebben. De kleuren die jou goed staan zijn fel blauw, diep blauw, diep paars en lila. Maar ook de warme kleuren als fel roze, licht roze, rood/roze en neutrale tinten als grijs, marineblauw of spierwit.

Trouwpak kleurtype: neutraal

Als je een neutraal kleurtype bent dan heb je vaak een haarkleur met verschillende kleuren, zoals verschillende tinten blond of bruin. Het is dan erg lastig om te zien of je een koele huidskleur hebt of juist warm. Je hebt geen duidelijke olijfkleurige, roze of gele gloed. De kleuren die jou dan vaak mooi staan zijn lichte kleuren, zoals perzikkleur, zacht roze, zacht rood, pastel blauwtinten, maar ook diepe groene tinten.

Weet je niet zo goed welk kleurtype jij bent? Geen man over boord. Zoals eerder gezegd helpen wij je graag met het uitkiezen van de kleur die bij jou past.