Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Bij de vrouw is het redelijk vanzelfsprekend dat haar vriendinnen, zussen en/of (schoon)moeder helpt bij het aankleden. Maar wie helpt eigenlijk de bruidegom met aankleden? Mannen zijn daar altijd een beetje nuchter in, want je trekt het pak aan en klaar toch?! Maar op deze belangrijke dag kan het toch wel heel erg fijn zijn als er even iemand meekijkt. We zullen je in deze blog uitleggen waarom.

Getuige

Vanuit de traditie helpt de getuige van de bruidegom bij het aankleden op de grote dag. Denk hierbij aan zijn beste vriend of broer. Of nog specialer: zijn vader of opa. Maar het belangrijkste is wel dat de bruidegom geholpen wordt door de persoon waarbij de bruidegom zich op zijn gemak voelt. Want hoe relaxter het begin van de dag, hoe beter. De juiste persoon zorgt voor ontspanning en mocht dat toch echt jouw moeder zijn, dan is dat helemaal oké.

Check, check, dubbelcheck

Waarom is het fijn als er iemand meekijkt? Omdat je zo zeker weet dat alles goed zit. Je niet per ongeluk een knoopje vergeet dicht te doen of je overhemd scheef dichtknoopt. Ook kan diegene bijvoorbeeld helpen bij het strikken van de das. Hoef je daar niet in je eentje staan te prutsen, omdat je toch wel een erg moeilijke knoop hebt uitgekozen. 😉

Speciaal voor de helpende hand: waar kun je nog meer bij helpen?

Zo vlak voor het ja-woord, moet alles tot in de puntjes geregeld zijn natuurlijk. Als helpende hand mag je ook daarin de bruidegom ondersteunen op de vroege ochtend. Kent de bruidegom zijn speech of wil hij nog een keer oefenen? Zijn de ringen aanwezig en liggen ze klaar? En zorg er ook voor dat de man op tijd komt bij de bruid of op de trouwlocatie. Bovendien kan de helpende hand ook de (eventuele) fotograaf binnenlaten of instructies geven. Je ontzorgt de bruidegom op de dag van zijn leven. Wat een eer!

Zeg bruidegom, wie helpt jou bij het aantrekken van jouw colbert?