Suits and ties

9,2 10

271 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Om goed voor de dag te komen als bruidegom is het van belang om je trouwpak en bijbehorende accessoires met zorg uit te kiezen. Zo ook de riem voor bij jouw trouwpak! In dit artikel geven wij je tips om de perfecte riem bij jouw pak te vinden.

Heb je een riem nodig?

In feite heb je niet per se een riem nodig bij je trouwpak. Als je ten minste een trouwpak op maat koopt. In dat geval wordt het pak namelijk speciaal voor jou gemaakt en precies passend bij jouw maten. Hierdoor zal de pantalon altijd goed zitten en heb je geen riem nodig om de pantalon hoog te houden. Wel is de riem een accessoire die de look afmaakt, als match met de schoenen.

Hoe kies je een riem bij jouw trouwpak?

Het belangrijkste is dat de riem matcht bij de schoenen. Je zorgt voor een geheel door exact dezelfde tint, print en materiaal te kiezen. Dus bij zwarte schoenen hoort een zwarte riem. Bij slangenprint schoenen ga je ook voor een slangenprint riem. En bij suède schoenen hoort een suède riem. Dat maakt de keuze voor een riem makkelijk(er) toch?

Welke kleur past bij mijn trouwpak?

Er zijn een paar combinaties in kleuren die we veel terug zien, zoals:

Een blauw pak met een cognac riem.
Een grijs pak met zwarte riem.
Een beige pak met chocoladebruine riem.
Een zwart pak met een zwarte riem.

In het algemeen kunnen we stellen dat je of: precies dezelfde kleur kiest als dat jouw trouwpak heeft of dat je een totaal afwijkende kleur neemt. Het is belangrijk om te voorkomen dat je bijvoorbeeld een blauw trouwpak kiest en vervolgens een blauwe riem in net een andere tint koopt. Zoek precies dezelfde tint of ga voor een afwijkende kleur die duidelijk lichter of donkerder is dan het pak.

Welke maat riem moet ik nemen?

Een riem heeft normaliter 5 gaatjes. Het is daarbij het mooiste om de gesp in het middelste gaatje te doen, zo kan de flap door het eerste lusje van de pantalon. Als dit niet lukt, heb je waarschijnlijk de verkeerde maat riem in handen. Voorkom daarbij ook dat je de riem te strak moet aantrekken, dat ziet er niet zo flatteus uit. 😉

Oh ja, en als je een klein postuur hebt, kun je het beste gaan voor een wat smallere riem. Hierdoor lijk je langer!

Waar vind ik een riem bij mijn trouwpak op maat?

Bij de meeste schoenenwinkels worden ook bijpassende riemen verkocht. Je kunt de schoenen en riem dus het beste in een keer kopen. Zo weet je zeker dat die twee bij elkaar passen en hoef je niet na het kopen van de schoenen een passende riem te zoeken en vice versa.

Voor de man die niet van shoppen houdt: wij hebben ook schoenen met bijpassende riemen! Hierdoor kun je alles in een keer uitzoeken en weet je zeker dat de riem bij je trouwpak past én bij de schoenen.

Met deze tips gaat het vast lukken om de juiste riem uit te kiezen! Mocht je meer advies willen, dan staan wij uiteraard altijd voor je klaar.

Als je dit leest, dan vind je ons pakkend magazine misschien ook leuk. Deze staat bomvol gratis tips en inspiratie voor jouw bruiloft. Je kunt hem hier gratis downloaden.