Suits and ties

9,2 10

269 Beoordelingen

Search
Close this search box.

Heb je weinig behoefte aan een grote bruiloft met veel mensen? Of past het simpelweg niet in het budget? Ga dan voor een micro wedding. In dit artikel leggen we je uit wat een micro wedding is en geven we je een aantal tips om zelf een micro wedding te organiseren.

Wat is een micro wedding?

De naam zegt het natuurlijk al; een micro wedding staat voor een kleine bruiloft. Letterlijk zo klein dat er niet meer dan 30 mensen worden uitgenodigd. Doordat je de keuze maakt om zo weinig mensen uit te nodigen, moet je heel specifiek zijn in wie je wel en niet uitnodigt. Met als resultaat dat je enkel mensen vraagt die je echt goed kent en je een hele persoonlijke en intieme bruiloft krijgt.

Het voordeel van een micro wedding is dat je minder gasten hebt, waardoor de kosten lager (kunnen) liggen. Zo heb je simpelweg minder mensen om voor te zorgen en je hebt een minder grote locatie nodig. Perfect wanneer je geen groot budget hebt, maar wel feestelijk wilt trouwen.

3 tips voor het organiseren van een micro wedding

1. Wat als je meer dan 30 mensen wilt uitnodigen?

De micro wedding is een opkomende trend, waarbij maximaal 30 mensen als richtlijn wordt gesteld. Maar als jij meer dan 30 mensen wilt uitnodigen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Sommige mensen hebben een grote hechte familie of vriendengroep en je wilt natuurlijk niemand buitensluiten. Wat ook een optie kan zijn, is dat je de bruiloft opsplitst in delen met verschillende gasten. Zo kun je bijvoorbeeld lunchen met de familie en de dag feestelijk afsluiten met vrienden.

2. Zie de kansen

Bij een kleine bruiloft is het vooral belangrijk om te denken in mogelijkheden. Vooral wanneer je weinig budget hebt, kan je balen van de dingen die niet binnen jouw bereik liggen. Maar kijk ook naar de opties die je krijgt, juist door die intieme setting. Denk bijvoorbeeld aan locaties die enkel geschikt zijn voor kleine groepen: een favoriet restaurant, park of bloementuin.

3. Niet alles hoeft klein en minimalistisch te zijn

Heb je een groter budget, maar vinden jullie het gewoon fijn om te trouwen in een intieme setting? Weet dan: niet alles hoeft klein en minimalistisch te zijn. Besteed bijvoorbeeld meer aandacht aan het optuigen van de locatie, lekker eten en een goed zittend pak waar je lang plezier van hebt. Zo wordt het een dag om nooit meer te vergeten!

Wat vind jij van een micro wedding?